Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

Colormanagement - Voorspelbare kleuren

De vraag ‘Welke kleuren krijg ik uiteindelijk te zien na het drukken of printen’ kan met behulp van dit boek uitstekend worden beantwoord. Het behandelt niet alleen de werking van colormanagement, maar ook de toepassing daarvan in veelgebruikte programma’s.

Iedereen die met digitale beelden werkt kent het probleem: de kleuren die je op je monitor ziet komen niet overeen met de kleuren die uit je printer komen. Als je daarna het bestand elders gaat printen of drukken zijn de kleuren weer anders.

Het doel van dit boek: een leidraad geven voor het beheersen van de kleuren in het gehele traject van scan of digitale foto tot beeldscherm, printer en drukpers.

De samenwerking tussen enerzijds scanner, digitale camera, computer, beeldscherm, printer en drukpers en anderzijds besturingssysteem en applicatie wordt uitgebreid belicht.

Het boek beschrijft hoe je kleuren kunt voorspellen. Het eindresultaat kan het beeldscherm, print- of drukwerk zijn. Welke publicatietechniek je ook kiest, in dit overzichtelijke boek vind je snel antwoord op al je vragen.

De vele tips en waarschuwingen kunnen je daarbij een hoop tijd besparen. Dit boek is zowel een lees-en-doeboek als een praktisch naslagwerk en niet alleen zeer geschikt voor de dtp-professional en digitale fotograaf, maar voor iedereen die met kleurreproductie te maken krijgt. Iedere lezer kan met behulp van dit boek een goed idee omzetten in een mooie publicatie en teleurstellingen voorkomen.

Over de auteur

Johan Kerver is al meer dan 28 jaar werkzaam in het grafische vak met illustraties, fotobewerking, dtp en design. Hij is oprichter van The Result Builders, een opleidingsinstituut in Eindhoven, dat grafische trainingen verzorgt in Nederland, België, Frankrijk, Denemarken en Engeland. Johan biedt praktijkgerichte ondersteuning aan grafische bedrijven en geeft regelmatig trainingen en lezingen voor onder andere Adobe, Nikon, Adam, Wacom, Epson en Nik. Daarnaast maakt hij hoogwaardige illustraties, retouches en beeldmontages.

Colormanagement - Voorspelbare kleuren, 2e editie - Johan Kerver
Pagina's: 288
Prijs: € 24,80
Uitgever: Pearson Education
ISBN: 9789043018913

BESTEL DIT BOEK:

Redactie
| 09-09-2009
Boeken algemeen