Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Veiling foto's persfotograaf Jacques Stevens

Op maandag 14 september om 19.30 uur vindt in het Raadhuis van Hilversum een bijzondere veiling plaats. De foto's die op dit moment te zien zijn van persfotograaf Jacques Stevens (1908-2007) in Museum Hilversum komen dan onder de hamer.

De veiling vindt plaats in de Burgerzaal van het Raadhuis, Dudokpark 1 te Hilversum. De veiling start om 19.30 uur en de zaal gaat open om 19.00 uur. De gratis toegankelijke kijkdagen zijn op zaterdag 12 en zondag 13 september tussen 12.00 - 17.00 in Museum Hilversum op de Kerkbrink.

Onder de hamer komen ruim 150 foto's van Jacques Stevens uit de periode 1939-1971. Unieke foto's van de bevrijding, de jaren vijftig en de omroep, het Koninklijk Huis en de beroemde foto van het paard dat tijdens een springconcours op een auto springt.

foto: Jacques Stevens, Streekarchief Gooi en Vechtstreek
Schimmel vliegt met twee benen door de ruiten van een chevrolet tijdens een concours de hippique, 1965

De zwart-wit foto's waarvan het glasnegatief door het Streekarchief Gooi en Vechtstreek ter beschikking is gesteld zijn op barietpapier afgedrukt en op aluminium geplakt. Er is van elke foto één exemplaar en bij iedere foto is een certificaat beschikbaar.

Tijdens de veiling worden ook negen foto's van Martijn Beekman, die nog te zien zijn in Museum Hilversum, aangeboden. Ook de winnende foto waarmee hij in 2007 de Zilveren Camera won, wordt geveild. Martijn Beekman is freelance persfotograaf en werkt o.a. voor de Volkskrant.

De catalogus staat op de website: www.zuydwalveilingen.nl. Een gedrukt exemplaar is verkrijgbaar in de museumwinkel voor € 2,50. De veiling staat onder leiding van drs. Margriet van Seumeren die optreedt als veilingmeester. De opbrengst komt ten goede aan het realiseren van nieuwe tentoonstellingen.

Meer info: www.museumhilversum.nl.

Ingezonden mededeling
| 03-09-2009
lifestyle