Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Canon Powershot G11

De top-compact van Canon kon nóg beter. Daarom lanceert het merk nu de PowerShot G11, met een verbeterde ruisreductie.

De G10 is terecht erg populair onder reflexgebruikers die een zo goed mogelijke compact zoeken. De camera presteert uitstekend, maar boven de ISO 400 is ruis tamelijk penetrant aanwezig. Erg goed van Canon dat ze daar nog eens naar hebben gekeken.

En het bleef bij de PowerShot G11 niet bij wat verbeterde firmware, de 14,7 MP sensor maakte plaats voor een 10 MP exemplaar. Minder pixels = minder ruis, dat is de basisgedachte achter deze operatie.

Daarmee is het dwaalspoor van de pixelrace verlaten en staat beeldkwaliteit weer bovenaan de eisenlijst. Canon heeft het over een winst op ruisgebied van 2 stops. Dat zou betekenen dat ISO 800 er met de PowerShot G11 nog heel mooi uit zou moeten zien.

De hoogste ISO-waarde ging meteen omhoog tot een voor compacts uitzonderlijke 12.800, overigens bij een tot 2,5 MP verlaagde resolutie.

Grijsfilter

Een interessante aanvulling is i-Contrast, een automatische optimalisatie van de helderheden binnen een beeld. Ook een aanwinst is het ingebouwde grijsfilter, dat je kunt inschakelen om onder heldere lichtomstandigheden met een groot diafragma te kunnen werken, om een beperkte scherptediepte te krijgen.

Zo is het makkelijker om bijvoorbeeld de achtergrond onscherp te houden. Door het kleine sensorformaat is bij compactcamera's de scherptediepte zo groot, dat zoiets bij mooi weer anders niet lukt.

De speciale Quick Shot stand geeft een haast vertragingsvrije ontspancyclus, waarbij de bij compacts zo gehate vertraging tot een minimum wordt beperkt.
Eerdere modellen in de G-serie hadden een uitklap-lcd: op de PowerShot G11 treffen we die ook weer aan.

Het objectief bleef gelijk: een 28-140 mm (eq.) zoom, een goed universeel bereik.

De Canon PowerShot G11 komt in oktober op de markt, adviesprijs € 619,-. Als de verbeterde ISO-prestaties waar worden gemaakt zal zijn verschijning zeker een G10-inruilgolfje teweegbrengen.

Meer info: www.canon.nl.

L. Polder
| 20-08-2009
Boeken algemeen