Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

De digitale fotografiebijbel

Dit boek is het resultaat van een lange en opvallende carrière. Michael Freeman wordt door velen gezien als een unieke en talentvolle fotograaf, maar hij is ook een begenadigd schrijver. Met dit boek presenteert hij een zeer uitgebreide, thematische handleiding over elk aspect van de digitale fotografie.

Met de focus op de foto zelf wordt aandacht besteed aan natuurlijk licht en kunstlicht, portretfotografie, de reportagefoto, actiebeelden, landschappen, close-upfotografie, studiowerk, kleur, zwartwitfotografie, afdrukken en digitale weergave.

In het boek is tevens veel informatie over de werking van moderne digitale camera´s opgenomen. Het ultieme naslagwerk dus, voor zowel de beginnende als ervaren fotograaf.

In dit boek gaat het echter vooral ook om het maken van de foto zelf. Freeman vindt dat fotograferen meer met goed kijken te maken heeft dan met de werking van de camera zelf.

Daarom heeft hij alle technische basiskennis in een bijlage bij elkaar geplaatst in plaats van ermee te beginnen.
Het wil niet zeggen dat de technische informatie niet aan bod komt, integendeel, maar alle wetenswaardigheden over sensoren en optica behoren slechts tot de voorbereiding van het fotograferen zelf.

Bij fotografie draait alles in de eerste plaats om het vastleggen. Het gaat om de seconden die voorafgaan aan het indrukken van de sluiterknop, aldus Freeman. Met dit omvangrijke werk heeft hij de fotografie willen presenteren als dé manier om beelden te maken die vooral heel persoonlijk, gedenkwaardig en bevredigend zijn.

Inspirerende voorbeelden werpen een nieuw licht op allerlei voorkomende omstandigheden en laten de schoonheid van de ons omringende wereld zien.

Michael Freeman is een gevierd fotograaf en schrijver, gespecialiseerd in reizen, architectuur en Aziatische kunst. Hij is vooral bekend vanwege zijn kennis van special effects. Hij levert regelmatig bijdragen aan Photo District News. Michael Freeman heeft al meer dan twintig boeken over fotografie op zijn naam staan.

Van Michael Freeman verscheen ook:
Compositie en vormgeving in digitale fotografie
Licht en Belichting in digitale fotografie
Digitale fotografie bij weinig licht
Digitale Fotografie - High Dynamic Range

De digitale fotografiebijbel - Michael Freeman
Pagina’s: 640
Prijs: € 19,95
Uitgever: Librero

Redactie
| 10-08-2009
lifestyle