Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Bijzondere fotografen bij Fotogram

Binnenkort presenteert Fotogalerie Fotogram een bijzondere dubbelexpositie van de fotografen Robert Babic en Alexandra Demenkova. Twee fotografen, uit twee generaties, van twee continenten, die in twee kleuren hun kijk op de wereld weergeven.

De uit Australië afkomstige fotograaf Robert Babic toont in The edge of darkness foto's die gedurende een periode van vijf jaar in verschillende landen in Azië en Europa gemaakt.

foto: Robert Babic
Lucid Dreaming

Babic fotografeert analoog en blijft in een tijd van digitale beeldbewerking vasthouden aan zwartwit film. Babic noemt zichzelf een 'fantatieke traditionalist' als het gaat om fotografie. Het fysieke proces van werken in de doka stelt hem in staat de sfeer beter vast te leggen. Babic streeft ernaar de fotografische equivalent te zijn van Giorgio de Chirico's metafysische schilderijen, die met hun lange schaduwen en gevoel van bedreiging, mysterie en surrealisme de kijker aan het denken zetten.

Alexandra Demenkova werd geboren in Rusland en verblijft sinds 2008 in Amsterdam. De jonge Russin volgt op dit moment een opleiding aan de Rijksacademie van Beeldende kunsten, waarvoor zij subsidie ontving. Het werk van Demenkova neemt de bezoeker mee naar het Russische platteland in Territory of broken dreams.

foto: Alexandra Demenkova
Georgia

"Als fotograaf krijg ik de unieke kans kennis te maken met mensen uit verschillende sociale achtergronden, levensstijlen, nationaliteiten. Ik bevind mezelf in een compleet nieuwe omgeving waarvan ik een tijdje deel man uitmaken. Om te kijken hoe mensen leven, met ze te communiceren en hun manier van leven, dagelijkse leven en tradities, en door middel van fotografie kan ik deze ervaringen met anderen delen."

Meer info: www.fotogram.nl.

Redactie
| 05-08-2009
lifestyle