Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Nikon Coolpix S640: compact met extra snelle AF

Hij stelt net zo snel scherp als de Nikon D40 reflex, zegt Nikon. De compacte Coolpix S640 onderscheidt zich ook nog eens door z'n korte opstarttijd.

Schietklaar in 0,7 seconde, ontspanvertraging 310 milliseconden, scherpstelling in 280 milliseconden. Dat zijn snelle waarden, die het fotograferen met een compactcamera zeker plezieriger kunnen maken.

Overigens is de scherpstelsnelheid ook afhankelijk van de contrastdetectie door de camera. Bij weinig licht en laag contrast zal een reflex naar alle waarschijnlijkheid sneller zijn. We hopen daar vanuit de praktijk over te kunnen berichten.

Wat bij de presentatie opviel was het nieuwe type lcd-scherm, dat een hoger contrast en minder reflectie geeft, waardoor het bij zonnig weer beter bruikbaar is. Dat is een belangrijke vooruitgang.

Nikon past een 28-140 mm (eq.) objectief toe en stopt de camera verder vol met eigentijdse compacttechnologie, zoals meervoudige beeldstabilisatie en automatische onderwerpsdetectie.

Ook is er een geavanceerde portret-automatiek, inclusief gezichtsherkenning en automatische voorkoming van gesloten ogen (hij maakt twee foto's snel achtereen en kiest automatisch de foto waarbij de ogen open zijn).

Adviesprijs € 289,-.
Info: www.nikon.nl.

L. Polder
| 04-08-2009
lifestyle