Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Nikon Coolpix S1000PJ, compact met ingebouwde LED-projector

Je maakt een foto van je vrienden en direct erna bekijk je samen het resultaat: geprojecteerd op de muur, met de ingebouwde led-projector van Nikons Coolpix S1000PJ.

Het is knap, want de camera wordt er niet groter door: naast het objectief zit een venstertje, van waaruit het beeld wordt geprojecteerd. Voorwaarde voor een goed zichtbaar beeld is wel dat er niet al teveel omgevingslicht is.

Voor feestjes zal dit een absolute fun-gimmick zijn, al ligt het algemene gebruiksdoel op een wat nuchterder vlak: samen beeld bekijken zonder dat je je om een klein schermpje moet verdringen of zonder dat je speciale presentatieapparatuur moet gebruiken. Nikon heeft geavanceerde diashowfuncties ingebouwd.

Natuurlijk werkt het projectiesysteem ook met de filmpjes die je met de Coolpix S1000PJ maakt. Het projectortje maakt gebruik van extreem zuinige led-techniek.

Met een volgeladen camera-accu kun je circa 1 uur projecteren. Het beeld telt 640 x 480 pixels. Op 1 m afstand is het beeld ongeveer 50 cm breed.

De camera biedt verder 12 miljoen pixels, een 28-140 mm (eq.) zoombereik, optische en elektronische beeldstabilisatie, automatische selectie van het onderwerpsprogramma en gezichtsdetectie-AF. Nikon hanteert een adviesprijs van € 449,-.

Meer info: www.nikon.nl.

L. Polder
| 04-08-2009
Boeken algemeen