Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Olympus mju Tough-6010 met creatieve filters

Olympus heeft een van z'n waterdichte gooi-en-smijtcompacts een tikje verder uitgebreid. Er zitten creatieve filters in voor pinhole, fisheye, pop-art en sketch (potloodtekening-effect).

Zéker leuk om mee te spelen, die creatieve filters. De mju Tough-6010 zelf is bestemd voor actievelingen die altijd en overal foto's willen maken en daarbij niet voorzichtig met hun camera willen doen. Hij kan een val doorstaan van maximaal 1,5 m hoogte, mag tot 3 m onder water worden gebruikt en blijft bruikbaar tot -10 °C.

Het is een platte, solide camera, de zoomlens (bereik vergelijkbaar met 28-102 mm) staat rechtop en kijkt via een prismaatje naar buiten en blijft dus binnen de body. Grappig is de tap-control: met tikjes tegen boven- en zijkanten kun je bepaalde functies activeren. Handig bij foto's terugkijken bijvoorbeeld.

Als bij alle andere Olympus compacts zitten er veel aantrekkelijke onderwerpprogramma's in deze mju Tough-6010, bijv. voor vuurwerk, kaarslicht, actie, zonsondergang. Bijzonder is dat er ondanks de schokbestendigheid niet alleen een elektronische beeldstabilisatie in zit, maar ook een optische (sensorshift-methode).

Meer info op www.olympus.nl.

L. Polder
| 19-07-2009
lifestyle