Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

Ger van Elk

In september verschijnt een uitgebreide monografie, met werken van het begin van de jaren zestig tot nu. In deze monografie wordt voor het eerst aandacht besteed aan het uitgebreide en veelzijdige oeuvre van de Nederlandse kunstenaar Ger van Elk (1941). Tot op heden is er niet eerder een allesomvattende studie naar het werk van Van Elk gepubliceerd.

Als kunstenaar neemt Ger van Elk een eigenzinnige positie in, ernstig, radicaal, geestig en altijd op zoek naar meerduidigheid. In zijn vroege jaren toont hij zich in installaties met tenten, acties, experimenten met uiteenlopende media en samenwerkingsverbanden met collega kunstenaars, als een opstandige en vrije geest.

In de jaren zeventig begint hij fotografie en schilderkunst te combineren en speelt daarbij een kwikzilverig spel met referenties aan de kunstgeschiedenis. In de loop van zijn oeuvre blijven deze verwijzingen naar de kunstgeschiedenis terugkeren.

In dit boek wordt het oeuvre systematisch en chronologisch beschreven, van de eerste werken uit het begin van de jaren zestig tot aan de meest recente. Speciale aandacht wordt geschonken aan verwijzingen naar de (kunst)geschiedenis, die in het gehele oeuvre terugkeren.

Verder wordt het begin van Van Elks kunstenaarsschap beschreven in het licht van de conceptuele kunst die in de zestiger jaren ontstond en waarin Van Elk een bijzondere rol speelde. De kunstenaar ontwikkelde in deze periode een theoretisch fundament dat gedurende zijn gehele oeuvre van grote betekenis is gebleven.

Daarnaast wordt ingezoomd op het zelfportret, een terugkerend gegeven in het werk van Van Elk. Uiteraard bevat deze monografie een uitgebreide bio- en bibliografie, gelardeerd met documenten uit die tijd.

Ger van Elk
Teksten: Carel Blotkamp, Anne Rorimer, Jacinto Lageira, Ron Kaal, Elsje Drewes (biografie)
Samenstellers: Marente Bloemheuvel, Zsa Zsa Eyck
Pagina's: 304 pagina's
Prijs: € 150,00
Uitgever: Thieme Art
ISBN: 9789078964285

BESTEL DIT BOEK:

Redactie
| 23-07-2009
lifestyle