Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Foto expositie van Dos Winkel voor 3D Cinema

Naast de premières van spectaculaire 3D Oceaanfilms én de première van de eerste Nederlandse 3D film Duel on Water wordt de opening zaterdag 27 juni van de grootste 3D Cinema van de Benelux, CineMec XL te Ede, ook opgeluisterd door een unieke foto expositie van de Nederlandse natuurbeschermer en onderwaterfotograaf Dos Winkel.

foto: Dos Winkel

Deze nieuwe expositie van Dos Winkel, ambassadeur van de zee, bestaat uit abstracte details van koralen en andere zeedieren. De opmerkelijke expositie is een integraal onderdeel van het filmthema De Zee in 3D met films die een fascinerende onderwaterwereld met unieke planten en dieren tonen. De expositie bestaat uit 80 foto's.

Een opmerkelijke plaats in Winkels portfolio wordt ingenomen door zijn vissenogen en visportretten. Van een hoge abstractie zijn onder meer de macrofoto's van de ogen van een papegaaivis, een schorpioenvis en een trompetvis.

Dos Winkel: "Tijdens al mijn 3500 duiken is het me maar zelden gelukt een macro-opname te maken van een vissenoog. Je hebt er engelengeduld voor nodig, soms moet je wel een uur in dezelfde houding zweven."

Fotograaf Dos Winkel heeft in de afgelopen 25 jaar de wereld onder de zeespiegel dramatisch zien veranderen. "Mangrove bossen en koraalriffen, de kraamkamers voor honderden vissoorten, verdwijnen als sneeuw voor de zon". Ik wil juist de schoonheid van de magische wereld onder water laten zien, zodat we beseffen dat we ons gezamenlijk moeten inzetten om de Oceanen weer gezond te maken!"

Dos Winkel heeft na vijfentwintig jaar onderwater- en natuurfotografie talloze publicaties, prijzen, boeken, ansichtkaarten, tv-films, kalenders en tentoonstellingen op zijn naam staan. Hij publiceerde onder meer in de tijdschriften GEO, Terra, BBC Wildlife, National Geographic, Terre Sauvage, AQVA, SUBAQVA en talloze duiktijdschriften wereldwijd.

Zijn boeken zijn in vele talen vertaald waaronder Russisch. Hij werd bij Dive Sights 2001 officieus wereldkampioen onderwaterfotografie en had een paar keer een finaleplaats in de BBC Wildlife Photographer of the Year competition.

Bekijk ook de foto's van Dos Winkel.

Redactie
| 20-06-2009
lifestyle