Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Canon Selphy CP790 en CP780

SELPHY CP790

Canon presenteert twee handige fotoprintertjes voor thuis en onderweg, de Selpy CP790 en CP780.

Canon heeft een paar fotoprinters die er uitzien als een emmertje. Nu is Photobucket in de VS een belangrijke fotosharing-site, dus de link van het design-idee is wel te snappen. Maar hier werkt die grap niet.

Selphy CP790

Het nieuwste foto-emmertje van Canon heet Selphy CP790. Het heeft echt een hengseltje, wat aangeeft dat deze printer is bedoeld om mee te nemen. Standaard werkt hij op netstroom, maar er is ruimte voor een apart bij te kopen accu, dus dat is inderdaad: vrijheid blijheid.

Maximale printbreedte is 10 cm, er zijn diverse printpakketten leverbaar, voor uiteenlopende formaten (bijvoorbeeld ook visitekaartjes en ministickers). Een 10 x 15 cm print is in 47 seconden klaar. Op het 3 inch lcd-scherm kun je foto's selecteren. Ook zijn er diverse bewerkingsmogelijkheden, waaronder zelfs het aanmaken van eigen foto-dagboekpagina's.

Canon past de dye-sublimation techniek toe: drie kleurlagen plus een beschermlaag. De foto's zijn direct droog en beschermd tegen vuil en spetters, wat gezien het koffietafel-achtige gebruik een pré is. In het persbericht staat dat de foto's 100 jaar scherp blijven. Zal wel een vertaalfoutje zijn, ze zullen kleurecht bedoelen.

SELPHY CP780

De printer heeft een kaartlezer en kan via infrarood en bluetooth (via een bij te kopen adapter) foto's uit mobieltjes printen. Aansluiting op de computer, via USB, is ook gewoon mogelijk. Canon adviseert een prijs van € 179,-.

Selphy CP780

De Selphy CP780 is geen emmertje, dit is gewoon een modern ogend printertje, met een geadviseerde prijs van € 129,-. Zeer compact, met 'slechts' een 2,5 inch schermpje (je vraagt je wel af waarom ze niet komen met een opklapschermpje ter grootte van een digitaal fotolijstje, zo'n geniale inval is dat toch niet?).

Ook dit model is te voorzien van een accu en een bluetoothadapter. De Selphy CP780 heeft minder speciale printfuncties dan de CP790. Meer info op www.canon.nl.

L. Polder
| 10-06-2009
Boeken algemeen