Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Prijswinnaars

Prijswinnaars fotowedstrijd 02 Fotografie.nl

foto: Armando Ello
Eerste prijs: Thank God for Music

Gisteren zijn de winnaars bekend gemaakt van de Fotografie.nl-fotowedstrijd Thank God 4 Music. Amateurs en professionals werden uitgenodigd om met het thema Thank God 4 Music aan de slag te gaan. De eerste prijs, een FUJIFILM FinePix S100FS, is gewonnen door Armando Ello uit Utrecht.

Publieksjury

Via een niet al te strenge voorselectie werden de foto's op de website van Fotografie.nl geplaatst. Uit de ruim 1200 inzendingen koos de vakjury 24 foto's die anoniem vertoond werden, waarna het lezerspubliek van Fotografie.nl online kon stemmen op de drie favoriete foto's van hun keuze.

De 24 genomineerde inzendingen werden geselecteerd door een professionele jury en werden beoordeeld op hun originaliteit bij de verbeelding van Thank God 4 Music. Daarnaast werd gekeken naar technische kwaliteit.

De jury bestond uit medewerkers van Fotografie.nl: Alex de Smit, fotograaf en hoofdredacteur van Fotografie.nl, Cees Visser, redacteur van Fotografie.nl en Lars Polder, redacteur van Fotografie.nl, schrijver en expert op het gebied van fototechniek.

Alex de Smit: "Het was een uitdagend thema, we zijn blij dat er zoveel fotografen hun best hebben gedaan hieraan uitdrukking te geven. We wensen de winnaars veel plezier met hun prijzen."

De winnaars

De bezoekers van Fotografie.nl stemden als volgt:
1e prijs (FUJIFILM FinePix S100FS, ter waarde van € 599,-): Armando Ello
2e prijs (Waardebon van Calumet, ter waarde van € 450,-): Dirk-Jan Poot
3e prijs (Redged TSC 424 lichtgewicht carbon reisstatief, inclusief Redged RT-1 balhoofd, ter waarde van € 399,-): Richard Brocken

foto: Dirk-Jan Poot
Tweede prijs: Liefde op Zondag

De publieksjury verkoos tot nummer één de foto van Armando Ello (1980) uit Utrecht, getiteld Thank God for Music.

foto: Richard Brocken
Derde prijs: Eva

Een vrouw spelend op haar cello onder een groot kruisbeeld. Armando Ello: "Deze foto is letterlijk geïnspireerd door het thema Thank God 4 Music, waarbij ik de passie in de muziek combineer met de achtergrond die symbool staat voor God en het geloof. Een gewaagd thema dat me uitdaagt in beeldtaal, maar vooral in vorm en inhoud."

De tweede prijs is voor Dirk-Jan Poot (1981) uit Giesbeek met Liefde op Zondag, "De foto vertelt alles. Opgenomen in de Westerliefde Amsterdam tijdens "Liefde op Zondag", aldus de fotograaf.

De derde prijs gaat naar Richard Brocken (1968) uit Acquoy met Eva.

Lees hier meer over Het verhaal achter de winnende foto.

Fotografie.nl start op 23 juni 2009 de derde fotowedstrijd, met als thema Weird and Wonderfull.
Iedereen vanaf 18 jaar oud kan zijn foto insturen, sluitdatum 23 september 2009.

Redactie
| 09-06-2009
Boeken algemeen