Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Prijswinnaars

Fotogram Trofee 2009

Afgelopen zaterdag, 30 mei, werd Qristina Bodor uit Amsterdam tijdens de feestelijke prijsuitreiking van de Fotogram Trofee 2009 uitgeroepen tot winnaar. Haar drieluik werd door de jury unaniem tot het beste werk van deze competitie uitgeroepen.

foto: Qristina Bodor

Qristina Bodor volgt de basisopleiding fotografie bij Fotogram in Amsterdam. Bodor won, naast een fraaie wisselbokaal, een hoofdprijs van 1.200 euro.

De Fotogram Trofee werd dit jaar voor de twaalfde maal georganiseerd. Met ruim 100 (semi-)professionele deelnemers is de Fotogram Trofee de grootste fotocompetitie in zijn soort.

De wedstrijd bestaat uit drie categorieën. Categorie A voor beginnende cursisten, B voor halfgevorderde, en C voor de gevorderde fotografen. Tevens worden er een aantal aanmoedigingsprijzen uitgereikt.

De jury bekeek voor deze editie meer dan 1000 foto’s. Deelnemers aan de Fotogram Trofee hadden alle vrijheid en konden zowel losse foto’s als series inzenden. Dit resulteerde in zwart/wit- en kleurenseries, portretten, illustratief werk en documentaire fotografie.

In categorie A ging de eerste prijs naar Marjolein Houben uit Amsterdam. In categorie B ging de eerste prijs naar Pieke Roelofs uit Nijmegen. In categorie C ging de eerste prijs naar Jan Moes uit Kampen.

Werk van de prijswinnaars en de andere genomineerden is nog tot 17 juni 2009 te zien in de Fotogram galerie aan de Korte Prinsengracht 33 in Amsterdam.

Meer info op www.fotogram.nl.

Redactie
| 04-06-2009
Boeken algemeen