Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Prijswinnaars

Nederlandse natuurfotografe wint internationale award

Wild- en natuurfotografe Yvonne van der Mey uit Elspeet, is begin mei in Parijs uitgekozen als één van de zeven winnaars van een internationale fotowedstrijd. De opdracht was 'Roofdieren in hun natuurlijke omgeving', en haar foto van een luipaard werd bekroond met de schoonheidsprijs.

foto: Yvonne van der Mey
Leopard male in the early morning desperately looking for a female

Zij was de enige Nederlander én enige vrouw die in de prijzen gevallen was. De overige winnende fotograferen komen uit Zwitserland, Polen, China, Finland en België. De competitie werd georganiseerd door de CIC International Wildlife Organisation.

Al enige tijd staat Yvonne van der Mey bekend om haar spectaculaire foto’s uit Afrika. Zij woont al bijna 25 jaar midden in de Leuvenumse Bossen in Elspeet, en werkt een groot deel van het jaar in dit unieke natuurgebied. Maar enkele maanden per jaar zwerft ze rond in Afrika.

Wereldwijd werden er vele honderden foto’s ingezonden voor de competitie, en in april en mei werden de 40 genomineerde foto’s geëxposeerd in Parijs.

De winnende foto van Yvonne is er één van een serie van 25 foto’s van een mannetjes luipaard op vrijersvoeten, die zij vroeg in de ochtend in de Afrikaanse bush tegenkwam.

Op het moment dat de deze foto genomen werd, stond hij tegen een heuveltje op de verte in te staren, op zoek naar het vrouwtje waar hij duidelijk de sporen van had gevonden.

De jury sprak zijn waardering uit voor de creativiteit in compositie, en de spanning die er uit de foto spreekt. De toeschouwer kijkt als het ware mee, de wereld van dit luipaard in.

Meer info op www.cic-wildlife.org.

Redactie
| 20-05-2009
Boeken algemeen