Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Stedelijk maakt aankopen fotografie bekend

Bij de jaarlijkse Gemeentelijke Kunstaankopen van het Stedelijk Museum staat altijd een kunstdiscipline centraal. Dit jaar is dat fotografie, volgens een thema naar idee van gastcurator Hans Aarsman.

foto: Peter Hermanides
Twee oude dames

Voor Off the Record op Art Amsterdam nodigde hij kunstenaars uit werk in te zenden dat gemaakt is vanuit de behoefte om iets vast te leggen, zonder direct een artistiek doel voor ogen, waarbij de begrippen toeval en ontdekking centraal staan.

De werken (video en fotografie) worden nog tot en met zondag 17 mei getoond in de centrale tentoonstelling op Art Amsterdam. Directeur Gijs van Tuyl van het Stedelijk maakt bekend dat voor de collectie van het museum uit Off the Record werk is aangekocht van: Theo Baart, Ad van Denderen, Rineke Dijkstra, Ria van Dijk, Erik Fens, Peter Hermanides, Frank Kouws, Paulien Oltheten, Anne van de Pals, Claudia Sola en Don Sars.

In de taakomschrijving van een thuiszorgwerker staan voornamelijk handelingen - weinig over menselijk contacct. De ouderen die Peter Hermanides (Amsterdam,1966) bezoekt, zetten wel eens iets te eten voor hem op tafel. En dan praten ze. En soms wordt er een foto genomen.

Meer info: www.stedelijkindestad.nl.

Redactie
| 15-05-2009
Boeken algemeen