Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Aandacht voor fotografie van Kees Scherer

Op 3 september 1959 vertrok H.K.H. Prinses Beatrix met het vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn, de Rotterdam, naar New York dat 350 jaar bestond. In haar kielzog reisde de Amsterdamse fotograaf Kees Scherer mee. Er wachtte haar een groot onthaal met een heuse ticker-tape parade op 11 september.

foto: Kees Scherer

In de expositie NYC 400 50 jaar later, bestaat het leeuwendeel van deze vintage prints uit hoofdzakelijk ‘street photography’, waarin Kees heel sterk was. Het leven van de gewone man in New York.

In verband met het 400 jarig bestaan van New York, is een compilatie van zijn werk te zien in de Vintage Photo Gallery Pim Westerweel te Naarden.

Bij uitgeverij Bruna verscheen in 1960 het boekje Hier is New York met tekst van musicus, componist en journalist, Max Tak, en ruim 120 zwart/wit foto’s van Kees Scherer. Ruim 50 foto’s zijn tentoongesteld op deze expositie.

Schitterende foto’s van Central Park met de Wollman Memorial Skating Rink (een grote kunstijsbaan). Mensen in Greenwich Village, het artistieke centrum en foto’s van de Labor Day Parade. Optochten voor gelijke rechten en zingende mensen op straat.

Vanaf 26 mei wordt er op de webspecial van de Volkskrant, aandacht besteed aan 400 jaar New York waarin ook een item is opgenomen van deze expositie. Het is zeker de moeite waard om deze website te bezoeken.

Momenteel staat er o.a. ook een special op van, de door Kees Scherer geïnitieerde, World Press Photo, met speciale aandacht aan de zwart/wit fotografie.

Redactie
| 14-05-2009
lifestyle