Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Jobo Nano extra platte digitale fotolijstjes

Jobo brengt onder de naam Nano drie kleine, design-fotolijstjes op de markt. Strakke vormgeving, zwarte pianolak, 9 mm plat.

Het zijn kleintjes: alledrie de lijstjes hebben een 7 inch LCD-scherm. Het eenvoudigste model (Nano 7 Basic), dat rond de zeven tientjes moet opbrengen, heeft een lage resolutie van slechts 480x234 pixels. Interessanter is de Nano 7 Pro met een 800 x 480 pixels schermpje en een rijtje fraai vormgegeven, blauw oplichtende tiptoetsen daaronder.

Topmodel Nano 7 Media is gebaseerd op de Pro, maar biedt ook afstandsbediening en is compatible met extra fotoformaten (niet alleen JPEG, maar ook BMP en TIFF), alsmede film- en muziekformaten.

jobo Nano

Een diashow kan met geluid worden opgeleukt en je kunt contrast, helderheid en verzadiging naar eigen smaak instellen. Dit model kost circa € 110,-, de Pro € 95,-. Voor beeldopslag gaan er SD-kaartjes in.

16:10

Opvallende eigenschap: de lijstjes hebben een beeldverhouding van 16:10. Dit breedbeeldformaat zit op veel compactcamera's en een toenemend aantal reflexen (meestal via live view).

Maar voor gewone foto's betekent het: óf een stuk van de foto af, óf zwarte balken naast het beeld. Het is natuurlijk veel aantrekkelijker om je fotocollectie door te snuffelen op foto's die je zelf mooi op 16:10 gaat uitsnijden.

De Nano 7 modellen komen in juni op de markt. In juli verschijnen ook de even platte Nano 8 Media (€ 140,-) en Nano 10 Media (€ 230,-), beide met 4: 3 beeldverhouding (800 x 600 pixels). Voor beeldopslag worden bij alle modellen SD-kaartjes gebruikt.

Info: www.jobo.com.

L. Polder
| 12-05-2009
Boeken algemeen