Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Opvallende expositie Stopera

Naast de Stopera, aan de rand van de Amstel, kan iedereen de bijzondere portretten bewonderen van kinderen met het Downsyndroom. Portretten van 2m x 2m die laten zien dat het Downsyndroom ook een "upside" heeft.

De expositie is een initiatief naar aanleiding van het fotoboek de Upside van Down, van fotografe Eva Snoijink, dat in november 2008 uitkwam.

Eva Snoijink fotografeert sinds 2004 onder de naam Mevrouw Fluitekruidje kinderen van alle leeftijden, puur zoals ze zijn. In 2006 kwam ze voor het eerst in aanmerking met een meisje met Downsyndroom.

Het viel haar op dat Pien net zo was als alle andere kinderen die ze gefotografeerd had en dat haar vooroordeel gebaseerd was op wat ze wist van Downsyndroom; niets dus.

Ze besloot hier iets mee te doen en zo is het project de Upside van Down ontstaan. In een tijd waarin prenataal testen een feit is geeft zij een onmiskenbaar positieve kijk op het leven met een kind met Downsyndroom.

De openluchtexpositie die van 7 mei tot 21 juni gratis te bezoeken is naast de Stopera, toont 40 portretten uit het boek. Om voorbijgangers en bezoekers te laten genieten van hun eenvoud en schoonheid, maar vooral in de hoop dat deze portretten bijdragen aan een realistisch beeld van het Downsyndroom. Zodat iedereen die naar een kind met Downsyndroom kijkt, verder kan kijken dan het syndroom. En het kind achter het syndroom op waarde leert schatten.

Meer info op www.deupsidevandown.nl.

Redactie
| 11-05-2009
Boeken algemeen