Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Prijswinnaars

Best Photography Book 2009

Susan Meiselas' In History en Photography and Cinema van David Campany hebben samen de 2009 And/or Book Awards, een vooraanstaande Britse prijs voor boeken op het gebied van fotografie en bewegend beeld, gewonnen.

Beide auteurs ontvingen op 23 april een cheque van 5000 pond van de Krazsna-Krausz Foundation, de charity organisatie die de award op touw heeft gezet.

De winnaars werden uit meer dan 150 ingezonden titels gekozen door niemand minder dan Martin Parr (fotografie) en filmdirector Mike Dibb (bewegend beeld). De tweekoppige jury zocht naar beelden die een significante bijdrage leverden aan de fotografie of het bewegend beeld.

Martin Parr: "Susan Meiselas is al lang werkzaam in de fotografie. Haar werk toont niet alleen haar goede oog voor fotografie, maar laat ook zien dat ze een relatie aangaat met het onderwerp en heeft nagedacht over de consequenties en toepassingen van het eindproduct. Dit alles is terug te vinden in dit opmerkelijke boek."

In History (Steidl) is een hulde aan de prestigieuze carrière van de Amerikaanse Magnumfotograaf en haar onschatbare bijdrage aan de discussies rondom de ethiek van haar documentaires. Gebaseerd op een uitgebreid interview is het boek geïllustreerd met paginavullende foto's, contact sheets, notities en kritische essays.

foto: © Susan Meiselas/Magnum
Sandinistas at the walls of the Esteli National Guard headquarters, Esteli, Nicaragua, 1979 From Susan Meiselas: In History edited by Kristen Lubbin (Steidl), 2009 And/or Book Awards Best Photography Book

Meiselas sloot zich in 1976 aan bij Magnum Photos in 1976 en werkt sindsdien als freelance fotograaf. Ze is beter bekend door haar reportages over de onlusten in Nicaragua en mensenrechtenproblemen in Latijns Amerika die over de hele wereld zijn gepubliceerd. In 1981, publiceerde Pantheon haar tweede monoloog Nicuragua, June 1978 - July 1979.

In de boekwinkel: Photography and Cinema, David Campany

Gertrude Boers
| 24-04-2009
lifestyle