Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

Digitale Fotografie - High Dynamic Range

High Dynamic Range (HDR)-fotografie is de nieuwste uitdaging op het gebied van digitale fotografie. Het biedt fotografen de mogelijkheid hun technische repertoire uit te breiden. Dit boek legt uit hoe HDR-fotografie werkt.

Het gaat in op de software en op de methoden voor het combineren van meerdere belichtingen in een enkele HDR-foto. Het legt ook uit hoe HDR-foto's geëxporteerd en afgedrukt kunnen worden.

Alles wordt besproken vanuit het perspectief van de fotograaf, zo biedt dit boek de gelegenheid een nieuwe vorm van artistieke expressie te verkennen.

Het menselijk oog is een stuk verder ontwikkeld dan welke camerasensor ook en kan in één keer een groot helderheidsbereik waarnemen, zonder enige vervorming. HDR-fotografie omvat methoden ter voorkoming van lensflare, onderbelichting, uitbijten en dichtlopen: problemen waar traditionele fotografen tegenaan lopen als ze onder dezelfde lichtomstandigheden werken.

In dit boek gaat Freeman redelijk diep in op de technische details, omdat HDR-fotografie dit nu eenmaal vereist. HDR-fotografie maakt het mogelijk om in alle situaties de details van lichtaccenten en schaduwen te behouden, opmerkelijke tonen en kleuren vast te leggen en te fotograferen zonder enige vorm van kunstlicht.

HDR-fotografie is niet voor iedereen geschikt. Het onderwerp mag nauwelijks bewegen en hetzelfde geldt voor de camera. Verder zijn er veel computerbewerkingen nodig. Het is een ingewikkelde materie en de ontwikkelingen staan nog in de kinderschoenen.

Met dit boek helpt Freeman je om dit nieuwe aspect van fotografie te gaan ontdekken en kun je scènes vast gaan leggen zoals je ze meent te zien of graag zou willen zien.

Van Michael Freeman verscheen ook:
Compositie en vormgeving in digitale fotografie
Licht en Belichting in digitale fotografie
Digitale fotografie bij weinig licht
Toptips - digitaal fotograferen

Digitale Fotografie - High Dynamic Range - Michael Freeman
Pagina’s: 160
Prijs: € 9,95
Uitgever: Librero

Redactie
| 21-04-2009
lifestyle