Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Olympus E-450

In de strijd 'wie maakt de kleinste en lichtste reflex' maakt Olympus opnieuw aanspraak op de koppositie met de Olympus E-450.

Pentax vond z'n K-m kleiner dan de Olympus E-420. Maar dat gaat alleen op als je de grootste dikte, hoogte en lengte meet. Zou je puur naar volume kijken, dan is de Olympus beslist kleiner.

Dat komt vooral doordat de Pentax een forse handgreep heeft, terwijl Olympus het op dat punt heel bescheiden houdt, juist om de camera klein te houden. De laatste is ook duidelijk lichter.

Frappant is dat de nu aangekondigde E-450 precies dezelfde maten heeft als voorganger E-420! Olympus stelt gewoon even orde op zaken.

Snelle contrast-AF

De extra's die de Olympus E-450 ten opzichte van voorganger E-420 biedt, zijn niet wereldschokkend, maar wel nuttig. De vernieuwde Truepic III+ beeldprocessor wordt toegepast, en er zijn drie art-filters aanwezig (softfocus, pinhole en pop-art).

Verder werden de autofocusprestaties bij live view verbeterd: contrast-AF en gezichtsherkenning werken sneller. Ook de Perfect Shot Preview van de E-30 is aan boord: je kunt aan de hand van een testopname vrij experimenteren met bijvoorbeeld je witbalans.

De Olympus E-450 komt in mei in de winkels.

Meer info: www.olympus.nl.

L. Polder
| 31-03-2009
lifestyle