Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Canon Pixma Pro9500 Mark II en Pro900 Mark II

Canon vernieuwt twee A3 professionele fotoprinters. De Pro9500 en Pro9000 krijgen beide de toevoeging Mark II.

De Pixma Pro9500 Mark II onderscheidt zich van z'n voorganger vooral door een hogere printsnelheid, de ondersteuning van meer printmedia (ook van derden) en nieuwe functies voor het opslaan van kleurprofielen.

Canon Pixma Pro9500 Mark II

Deze printer werk in formaat A3+ (maximaal 35,6 cm brede prints) en is met z'n tien inkten-systeem zowel geschikt voor kleur als zwart-wit in hoogte galeriekwaliteit. Zo kan hij bijvoorbeeld matte en glanzende zwart-witprints maken zonder dat er een inktwisseling (matzwart of fotozwart) nodig is.

Canon Pixma Pro9000 Mark II

De printer heeft een eigen geheugen voor kleurkalibraties, wat bijzonder goed van pas komt als de printer door diverse computers zal worden aangestuurd.

De eenvoudiger Pro9000 Mark II is ook sneller, en ondersteunt eveneens meer printmedia. Deze printer is zeer geschikt voor zwart-wit (mede door de speciaal ervoor meegeleverde module) maar mist wel de speciale zwart-witinkten. Hij heeft acht inktkleuren.

Beide printers zijn geschikt voor Ambient Light Correction, die de kleurbalans automatisch aanpast aan de door de fotograaf op te geven ruimteverlichting. Deze functie werkt echter alleen bij computers die onder Windows Vista draaien.

Beide printers komen eind mei in de handel.

Meer info: www.canon.nl.

L. Polder
| 26-03-2009
lifestyle