Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Prijswinnaars

Gelders Nieuwsfoto 2008

Woensdagavond werd in het provinciehuis in Arnhem de prijs uitgereikt voor de beste Gelders Nieuwsfoto 2008 door Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven. De vakjury onder voorzitterschap van Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven, bestaande uit Gerlo Beernink, Rosa Verhoeve en Laurence Delderfield heeft gekozen voor de foto van Sacha Wunderink De begrafenis met de ganzenfanfare.

foto: Sacha Wunderink
Een Apeldoornse vrouw overlijdt aan kanker en heeft als laatste wens om de ganzenfanfare voor haar kist uit te laten gaan op het kerkhof. De Stentor, 12 maart 2008, Apeldoorn.

Uit het juryrapport: "In de chaos van dit beeld lijkt de dood en het leven samen te komen. Het verdriet van de nabestaanden in schril contrast met het clowneske van de ganzenhoeders. De begrafenisonderneemster in het gelid. De druilerige regenachtige dag. De soms chaotische beeldelementen zijn op het juiste moment vastgelegd en vallen allemaal op hun plek in de compositie, het beeld heeft verschillende lagen en emoties. Het overstijgt het plaatselijk niveau, er is ruimte voor fantasie. Je hebt het nieuwsfeit niet nodig om het beeld te kunnen begrijpen."

De publieksprijs ging naar Broer van den Boom voor zijn foto van het winnende N.E.C.

Gelders Nieuwsfoto 2008 is tot stand gekomen in een samenwerking tussen de organisaties Stichting Foto21Bredevoort, De Gelderlander, De Stentor, Provincie Gelderland en het Coda in Apeldoorn.

Gelders Nieuwsfoto 2007.

Redactie
| 19-03-2009
Boeken algemeen