Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Nederlandse fotograaf maakt kans op Sony Award

De Nederlandse fotograaf Roderik Henderson maakt kans op de titel Sony World Photography Awards Photographer of the Year. De organisatie kondigde vandaag de 44 amateur- en professionele winnaars van de wedstrijd aan. Per categorie zijn drie fotografen aangewezen. Roderik Henderson is professioneel finalist in de categorie Fine Art - Portraiture.

Roderik Henderson was al eerder dit jaar genomineerd samen met zeven andere Nederlandse fotografen voor deze internationale fotocompetitie.

De fotografen komen uit 22 verschillende landen. Over een maand zal in Cannes bekend gemaakt worden wie van hen de uiteindelijke winnaar is. De uitgekozen finalisten voor de twaalf professionele categorieën reizen naar Cannes om de titel 'Sony World Photography Awards Photographer of the Year', voorgesteld als de Iris d'or, in ontvangst te nemen tijdens de VIP Gala Awards Ceremony op 16 april in het Palais des Festivals.

foto: © Roderik Henderson, courtesy of Sony World Photography Awards 2009
Fine Art - Portraiture

Naast de veelbelovende onderscheiding maken zij kans op een bedrag van 25.000 dollar plus een Sony camera-uitrusting. De winnende amateur ontvangt 5.000 dollar plus een professionele Sony camera-uitrusting.

De foto's van alle categoriewinnaars zullen te zien zijn in de winnaarstentoonstelling van 14 t/m 19 april als onderdeel van een groot fotografiefestival dat voor het eerst dit jaar in Cannes gehouden wordt.

Info: www.worldphotographyawards.org

Zie ook eerder Nieuws over Sony World Photography Awards.

Redactie
| 17-03-2009
Boeken algemeen