Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Olympus in space

Koichi Wakata

De Japanse astronaut Koichi Wakata neemt een Olympus E-3 plus objectieven mee naar het International Space Sation. De Japanse ruimtevaartorganisatie JAXA (Japanese Aerospace Exploration Agency) koos voor de E-3 van wege het geringe gewicht, de kleine afmetingen en grote betrouwbaarheid, zo meldt Olympus.

Overigens is er nog een Olympus in de ruimte, maar dat is geen camera: Olympus Mons, een uitgedoofde vulkaan op de planeet Mars. Hij is 24 kilometer hoog en is voorzover nu bekend de grootste berg in ons zonnestelsel. Die zal voorlopig nog niet met een E-3 worden gefotografeerd.

Kibo

Wakata neemt twee objectieven mee: de Zuiko Digital 11-22 mm 1:2,8-3,5 en de ED 50-200 mm 1:2,8-3,5 SWD. Dit wordt zijn derde ruimtereis en hij blijft drie maanden om de aarde draaien. Hij zal nu veel werkzaam zijn in de Japanse Kibo onderzoeksmodule, die vorig jaar werd aangekoppeld.

Op 12 maart brengt het ruimteveer Discovery Wakata naar het ISS. Een deel van de gemaakte opnamen zal Olympus inpassen in het Global Warming Witness project, dat al op de Olympus website te zien is.

Olympus Global Warning Witness project
Jaxa
Olympus

L. Polder
| 02-03-2009
Boeken algemeen