Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Sealife DC1000 onderwatercompact

Een heuse, degelijke onderwatercamera die duikers ook zien zitten, en een handig compactcameraatje, prima voor de vakantie. De Sealife DC1000 is een bijzondere camera.

De Sealife DC1000 is een twee-in-een-camera. Eerst zie je een robuuste onderwatercamera met grote bedieningsknoppen waarmee je ook met duikhandschoenen aan goed kunt werken. Maak je hem open, dan komt er een platte compactcamera uit met een 5x zoombjectief (vgl. 37-185 mm).

Niet zomaar een compactje, want hij is voorzien van speciale functies die hem optimaal geschikt maken voor onderwateropnamen. Zoals vier digitale kleurenfilters (twee voor helder tropisch water, twee voor groenig water), die voor goede kleurweergave zorgen zonder dat je moet flitsen.

Flitslicht zorgt normaal wel voor een goede kleurbalans, maar zwevend vuil krijg je door de flits terug als sneeuwvlokken.

Grappig is de 'spionagestand' waarin de camera
op ingestelde intervallen automatisch een foto maakt

Snorkel

De DC1000 heeft ook een speciale snorkelstand, waarbij de camera automatisch de juiste kleur- en belichtingsinstellingen kiest die bij deze toepassing horen.

De flitser van deze camera is vooral geschikt voor gebruik op land, onder water heb je er alleen op korte afstanden wat aan. Meer en mooier licht krijg je bij gebruik van een of twee externe flitsers, die je op het onderwaterhuis kunt aansluiten.

Die flitsers zijn niet gekoppeld met het belichtingssysteem van de camera, maar de camera heeft wel speciale standen die voor een goede flitsbelichting zorgen als je deze onderwaterflitsers gebruikt. Daarbij heb je keuze uit verschillende flitsprogramma's.

60 m

Grappig is de 'spionagestand' waarin de camera op ingestelde intervallen automatisch een foto maakt. Bedoeld voor het fotograferen van schuwe dieren: je legt de camera neer op een plek waar ze te voorschijn komen en hoopt er het beste van. De camera gaat door tot de geheugenkaart vol is, de accu leeg is of de fotograaf vindt dat het mooi is geweest.

Kom je groothoek te kort, dan kun je op het onderwaterhuis een groothoekvoorzet plaatsen die van de 37 mm een 24 mm supergroothoek maakt. Mooi is dat deze bevestiging gewoon onder water mag plaatsvinden.
De Sealife DC1000 kan tot 60 m diep worden gebruikt.

Meer info op sealife-cameras.eu en sealife-cameras.com.

L. Polder
| 27-02-2009
lifestyle