Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Pocket Wizard brengt DDL-flitssturing met groot bereik

Met de draadloze flitsontstekers van Pocket Wizard heb je een betrouwbare triggering van je los van de camera opgestelde flitsers. Maar de flitsdosering moet je zelf regelen. Nu lanceert Pocket Wizard draadloze ontsteking met DDL-signaaloverdracht. Voor de goede orde: dat gaat veel verder dan het draadloos DDL-flitsen van de cameramerken.

PW-FlexTT5

Het systeem van draadloos DDL-flitsen zoals de camerafabrikanten dat toepassen, werkt met flitspulsen, die onmerkbaar in de flits ‘verpakt’ zitten.

Heeft het onderwerp voldoende flitslicht ontvangen, dan geeft de sturende flitser een stopsignaal en de los van de camera opgestelde flitser kapt z’n lichtstroom af.

Het is ook mogelijk een aantal flitsers simultaan aan te sturen, en in een aantal gevallen kun je verschillende groepen flitsers creëren die je in een bepaalde sterkteverhouding kunt laten werken.

Mooi, maar het afstandbereik van zo’n draadloos DDL-flitssysteem is beperkt en onder felle lichtomstandigheden is de werking niet altijd betrouwbaar.

Radiografische flitsontsteking

Met de radiografische communicatie van Pocket Wizard kun je tientallen tot honderden meters overbruggen, afhankelijk van de omstandigheden, maar in elk geval ook midden op de dag in felle zon.

Denk bijvoorbeeld aan invulflitsen bij modefoto's met een lange tele. Moest je tot nu toe zelf je belichtingsinstellingen en je flitspower daarbij op elkaar afstemmen, nu heb je volledige DDL-sturing, alsof de flitser op de camera zit.

PW-MiniTT1

Ook speciale flitstechnieken als Super FP flash of hoe ze ook mogen heten (flitsen met kortere sluitertijden dan de kortste synchronisatietijd) worden ondersteund.

Signalen

Op de camera wordt een compact zendertje geschoven, de MiniTT1, die de stuursignalen van de camera leest en omzet in radiosignalen.

Ontvanger is de FlexTT5 transceiver die aan de bovenzijde een dedicated flitsschoen heeft om de flitser aan te sturen. Draadloze DDL-aansturing is mogelijk tot 8 beelden per seconde.

Het systeem is vanaf april leverbaar voor Canon, de versie voor Nikon volgt in het derde kwartaal van 2009.

Informatie: www.mamiya.nl.

L. Polder
| 25-02-2009
lifestyle