Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Olympus E-620: supercompleet, supercompact

Met de nieuwe E-620 introduceert Olympus een reflex die alle aantrekkelijke punten van de huidige E-reflexserie in zich verenigt. Klein, licht en zeer, zéér veelzijdig.

Olympus E-620

De E-620 is iets kleiner dan de E-520, waarop hij is gebaseerd. Het is zeker geen opvolger, hij komt er mooi boven, want hij heeft op veel punten meer te bieden. Een 7-punts AF-systeem (in plaats van 3-punts). 12 miljoen pixels (in plaats van 10 miljoen).

Aan de achterzijde vind je een uitklapbaar lcd-scherm. De E-620 kan vanuit de camera drie flitsergroepen draadloos aansturen en heeft een aansluiting voor de HLD-5 grip die onder de camera komt voor meer houvast en extra voeding.

Perfect Shot Preview

Het autofocussysteem telt zeven sensoren, waarvan er vijf als kruissensor zijn uitgerust. Het is niet verwonderlijk dat deze E-620 de creatieve instellingen van de kort geleden uitgebrachte E-30 ook heeft. Ook is er een dubbelopnamefunctie waarin je met Live view heel makkelijk beelden over elkaar heen kunt leggen, en waarmee je tot 3 RAW-beelden kunt combineren.

Een mooi nieuwtje voor Olympus is de Perfect Shot Preview, waarin je het effect van instellingen kunt analyseren en vergelijken voordat je de foto daadwerkelijk maakt.

Wat de opnameformaten betreft: naast 4:3, 3:2 en 16:9 kun je ook kiezen voor 6:6 (of 1:1, zo je wilt), waarin je via live view vierkante opnamen maakt. Natuurlijk is de E-620 ook voorzien van het Supersonic Wave-filter, Olympus’ goed werkende stofverwijderingsysteem.

Grip

Wat het uiterlijk en formaat van de camera betreft: liefhebbers van een écht kleine reflex hadden vaak veel interesse voor de E-420, maar kozen soms toch voor de E-520 omdat die beeldstabilisatie heeft, daarbij de dikke handgreep grommend voor lief nemend. Anderen kozen juist vol overgave voor de 520 vanwege de extra grip die hij biedt.

De E-620 is haast net zo klein als de E-420, maar biedt wel meer grip. En hij heeft natuurlijk beeldstabilisatie. Zo komt Olympus tegemoet aan beide kampen. De E-620 gebruikt de platte batterij van de E-420, niet die dikkerd van de E-520.

Sterk

Olympus zet met deze E-620 een heel sterk reflexconcept neer, dat het in eigen huis de net uitgekomen E-30 erg moeilijk gaat maken. Die camera heeft toch al een trage start door een gunstige cashback-actie voor het professionele topmodel E-3. Maar ja, da’s hogere prijspolitiek.

Meer info op www.olympus.nl

L. Polder
| 24-02-2009
lifestyle