Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Nikon Nederland steunt The Iceman

Wim Hof, beter bekend als The Iceman, was afgelopen twee weken in Tanzania om daar een nieuw koud avontuur te beleven. Slechts gekleed in een korte broek en op sandalen heeft The Iceman daar met succes de beruchte Kilimanjaro beklommen, met 5895 meter de hoogste berg van Afrika. De warm geklede fotograaf Jeroen Wisse heeft de gehele klim vastgelegd met een door Nikon Nederland gesponsorde D90 digitale spiegelreflex camera.

Wim hof, geboren op 20 april 1959, heeft al diverse kouderecords op zijn naam staan. The Iceman beklom eerder blootsvoets en schaars gekleed besneeuwde bergen en zwom hij op de Noordpool onder een 40 cm dikke ijslaag door, slechts gekleed in een zwembroek.

foto: Jeroen Wisse
De D90 gaat mee naar de top van de Kilimanjaro

In Finland liep hij op blote voeten een halve marathon bij temperaturen tussen de 20 en 30 graden onder nul en in 2007 stond hij ruim 70 minuten tot aan zijn kin in een bak ijsblokjes. Met bijzondere activiteiten als deze behaalde The Iceman meerdere malen een vermelding in het Guinness Book of Records.

Wim Hof werd tijdens zijn klim naar de top van de Kilimanjaro gevolgd door onder andere fotograaf Jeroen Wisse. Hij heeft de bizarre tocht vastgelegd met behulp van een door Nikon Nederland gesponsorde D90.

Naast het maken van foto’s is de D90 ook gebruikt om High Definition (720p) filmpjes van The Iceman te maken.

Ingezonden mededeling
| 18-02-2009
Boeken algemeen