Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Canon presenteert tilt-en shift-objectieven

De nieuwe objectieven zijn ideaal voor architectuurfotografie en zijn ook geschikt voor fullframecamera’s.

De TS-E 24 mm 1:3,5 L II is de opvolger van het TS-E 24 mm 1:3,5 L objectief en is net als het geheel nieuwe TS-E 17 mm 1:4 L objectief voorzien van Canons Sub-Wavelength Structure Coating. Deze coating biedt een vergaande bescherming tegen overstraling en diafragmavlekken. Het hoeft geen betoog dat juist objectieven met een grote beeldhoek hier het meest gevoelig voor zijn.

Canon TS-E 17 mm 1:4 L en TS-E 24 mm 1:3,5 L II

Draaien, tilten en shiften

Het shiftbereik (verschuiving uit de optische as) bedraagt bij deze objectieven 12 mm in beide richtingen. Shiften (kantelen) kan bij de 17 mm over 6,5 graad in beide richtingen, bij de 24 mm is het 8,5 graad. Vanzelfsprekend zijn er draaimechanismen aanwezig, zodat elke verstelling in elke richting mogelijk is.

Door de toepassing van floating elements (‘zwevende’ optische componenten die tijdens de scherpstelling van positie veranderen) is over het gehele scherpstelbereik een hoge optische kwaliteit gewaarborgd.

De ronde diafragma-opening zal zorgen voor een fraaie beeldvoordracht. Door asferische frontlenzen toe te passen werd de vertekening bij beide objectieven tot een minimum teruggebracht.

Beide objectieven zijn leverbaar vanaf april. Meer info op www.canon.nl.

L. Polder
| 18-02-2009
Boeken algemeen