Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

Arthur Leipzig - Next Stop New York

Dit boek toont beelden van de inwoners van New York, vastgelegd door Arthur Leipzig. Al vanaf 1940 dwaalde de beroemde Amerikaanse fotograaf door de straten van New York, en maakte foto's van de bewoners in actie.

Zijn zwartwitfoto's van liefdespaartjes in Coney Island, schilders op de Brooklyn Bridge en van kinderen die in de East River zwemmen, laten de menselijke kant van New York zien.

Als fotojournalist reisde hij dag en nacht door de stad, ofwel voor een opdracht, ofwel voor zichzelf, maar wel altijd met een oplettend oog voor armoede of poezië, geweld of drama.

Zijn liefde voor deze stad die hij zijn 'thuis' noemt is terug te vinden in deze verrassende en prachtige beelden die het leven in New York onbewerkt presenteren.

Hoewel deze uitgave zich voornamelijk richt op het werk dat in New York tot stand gekomen is, zijn er ook foto's opgenomen van het dagelijks leven van mensen op andere plekken in de Verenigde Staten.

Deze selectie van bijna negentig foto's laat ons meegenieten van de kwaliteiten van een belangrijk fotograaf die een voorbeeld is van Amerika's beste fotojournalistiek.

Arthur Leipzig werd geboren in Brooklyn, New York in 1918. Nadat hij fotografie studeerde aan de Photo League in 1942, werd hij staffotograaf voor het dagblad PM. Daarna werd hij freelance fotojournalist en leverde bijdragen aan The New York Times, Fortune, Look, en Parade. Hij gaf 28 jaar les op Long Island University en is nu als hoogleraar met pensioen.

Sylvia Boehmer is curator en directrice van de schilderijen- en fotografiecollectie van het Suermondt-Ludwig-Museum.

Meer info op www.arthurleipzig.com.

Arthur Leipzig - Next Stop New York - Sylvia Boehmer
Pagina’s: 112
Prijs: € 45,00
Importeur: Nilsson & Lamm
ISBN: 9783791341842

BESTEL DIT BOEK:

Gertrude Boers
| 26-02-2009
Boeken algemeen