Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

MobiSafe apparatuurkluis voor de auto

Er zijn veel situaties te bedenken waarin je graag je foto-uitrusting of een deel ervan in de auto zou willen achterlaten. Je wilt door een stad slenteren met alleen een compactje in je zak. Je gaat onderweg even een hapje eten. Je doet even een boodschap. Enzovoorts. MobiSafe maakt een kluis, waarin je je spullen met een redelijk gerust hart in de auto kunt achterlaten.

Een kluis in je bagageruimte, hoe maf moet je zijn? Dat valt wel mee als je kijkt hoe MobiSafe het heeft aangepakt. De MS 5050 kluis is namelijk inklapbaar als een bagagebox.

Heb je hem niet nodig, dan is hij plat. Handig is ook dat je hem nooit permanent bevestigt. Het ene moment zit hij nagelvast in je auto, het andere moment neem je hem mee naar binnen.

Muurvast

Je kunt de MS 5050 op twee manieren in je auto bevestigen. Het werkt het mooist met de inbouwkit, die je overigens extra moet aanschaffen. Als het deksel eraf is kun je de kluis op deze inbouwkit vastklikken. Dan is hij muurvast met de auto verbonden.

Vervolgens kun je altijd kiezen of je de MobiSafe in- of uitklapt. Ingeklapt is hij 10 cm hoog, dus veel ruimte verlies je niet als je hem in de auto laat zitten.

Het ene moment zit hij nagelvast in je auto,
het andere moment neem je hem mee naar binnen.

Tweede optie is de MS 5050 met de uittrekbare staalkabel ergens aan vastmaken. Een sjor-oog in je bagageruimte bijvoorbeeld, of de framebuis van een autostoel. De kabel zit in een hol gedeelte van de bodem, dus je hebt hem altijd bij je.

Je kunt hem ook gebruiken om de MobiSafe bijvoorbeeld in je appartement of hotelkamer ergens aan te verankeren.

Deze kabel kan eveneens worden gebruikt om meerdere MobiSafes aan elkaar te koppelen.

Met de ingebouwde kabel kan de MS 5050 aan een sjor-oog in de bagageruimte worden vergrendeld.

Volume

De binnenmaat van de MobiSafe MS 5050 is 50x50x25,5 cm, dus daar kun je echt veel in kwijt, een paar fototassen bijvoorbeeld. Bodem en deksel zijn gemaakt uit plaatstaal, de wanden zijn van met staal versterkte kunststof.

In- en uitklappen gaat snel, afsluiten ook, alles is solide en met precisie vervaardigd. Er worden twee sleutels meegeleverd, plus een codekaartje, dat absoluut vereist is als je sleutels wilt laten bijmaken.

Diefstal van je spullen is gedekt als je voldoende voorzorgen hebt genomen,
zoals het opbergen in een afgesloten kofferruimte

De MS 5050 is als een plat koffertje op te bergen, en om hem in ingeklapte vorm te dragen zit er zelfs een uitklapbaar handgreepje aan. Aan alles is gedacht.

De MS 5050 is ingeklapt slechts 10 cm dik.

Kosten

Ruim 500 euro is een hoop geld, maar je krijgt er een uiterst solide en zeer doordacht product voor. Auto-inbraak voorkom je niet met je MobiSafe, maar de kans dat na een inbraak je dure spullen zijn verdwenen maak je er wel heel veel kleiner mee.

De fabrikant levert in combinatie met verzekeraar Insurit een aanvullende verzekering op de inhoud van de MobiSafe MS 5050 tot € 3000,-. Een laag bedrag overigens, als je ziet wat je er aan cameraspullen in kwijt kunt...

Het maakt meteen duidelijk dat deze oplossing auto-inbraak niet voorkomt, maar de boeven mogelijk wel aanzet om met een makkelijker prooi verder te gaan.

Auto-gerelateerde spullen die je in je auto vervoert vallen onder de autoverzekering, maar bagage, zoals een tas met fotoapparatuur, valt onder je inboedelverzekering. Diefstal van je spullen is gedekt als je voldoende voorzorgen hebt genomen, zoals het opbergen in een afgesloten kofferruimte.

...en niet te vergeten de kans dat je niet de nieuwwaarde, maar de dagwaarde uitgekeerd krijgt...

Het toepassen van een kluis als de MobiSafe is vooral bedoeld om je veel ellende te besparen: de rompslomp met de verzekeringen, het feit dat je ineens zonder fotospullen zit, en niet te vergeten de kans dat je niet de nieuwwaarde, maar de dagwaarde uitgekeerd krijgt.

Kleintje

Er is ook klein kluisje, de MobiSafe MS 1020. Die is niet inklapbaar. Je kunt er je autopapieren, compactcamera, navigatiesysteem en radiofrontje goed in kwijt. De binnenmaat is 17,5x12,5x8,7 cm.

Bij de MS 1020 worden antislip en klittenbandstickers geleverd. Hij kan ook vast worden bevestigd.

De 1020 is gemaakt van plaatstaal en aluminium en wordt geleverd met twee sterke staalkabels, een korte en een lange, waarmee je hem ergens aan vast kunt maken. Er zitten ook schroefgaten in de bodem, zodat je hem permanent kunt bevestigen, bijvoorbeeld in de bagageruimte van je auto.

Bij de MS 1020 worden antislip en klittenbandstickers geleverd. Hij kan ook vast worden bevestigd. Prijs: € 110,=.

Redged is MobiSafe-distributeur voor de fotohandel.
Meer info op www.mobisafe.eu.

L. Polder
| 13-02-2009
lifestyle