Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Panasonic TZ5 reiscompact opgevolgd door TZ7

De uitermate succesvolle ‘reiscompact’ TZ5, een platte camera met 28-280 mm zoom is gevolgd door de TZ7, met een zoombereik van 25-300 mm. Nog interessanter?

Niet aan te slepen. Dat gold voor de TZ5, die zeker de afgelopen maanden voor krankzinnige prijzen werd verkocht. Een zeer handzame camera, passend in een royale jaszak, lekker te bedienen, met een groot helder lcd-scherm en als voornaamste troef: het uitstekende 28-280 mm Leica zoomobjectief met optische beeldstabilisatie.

Een ideale reis- en vakantiecamera, die hele goede foto’s oplevert, met vrijwel alleen maar tevreden gebruikers. Dat gonst lekker rond op de fora op internet, en dan kan het zomaar zijn dat z’n camera óp is. Keurig op tijd voor de lancering van z’n opvolger, de TZ7.

Hybride

Voornaamste highlight van dit nieuwe model is het naar groothoek uitgebreide zoombereik: 25-300 mm. Panasonic noemt de camera een hybride: vanwege de volwassen videomogelijkheden. Hij levert video’s af in AVCHD Lite, een tot 720P beperkte versie van AVCHD.

Oja, de resolutie, niet vergeten: die ging omhoog van 9M naar 12 MP. Naast de TZ5 was er altijd een TZ 4, met een iets kleiner, minder gedetailleerd lcd-scherm, en een lagere opnameresolutie. Dus komt er nu een TZ6, met inderdaad dat iets mindere scherm, en 10 megapixels.

L. Polder
| 28-01-2009
lifestyle