Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Bill Wyman verrast en opent in stijl

Opening foto-expositie Wyman Shoots

Het was voor iedereen nog onduidelijk of Bill Wyman nu wel of niet zijn tentoonstelling Wyman Shoots in CODA zou bezoeken. Niets veranderlijker dan de agenda en mood van een ster van wereldfaam. De ex-Rolling Stone verraste de organisatie en haar bezoekers op zondag 25 januari en maakte via een sluiproute rond 15.00 uur zijn entree.

foto: Christa Balk
Bill Wyman

Hij zette zijn handtekening op het introductiebord, deelde handtekeningen uit aan bezoekers en fans en nam uitgebreid de tijd voor de aanwezige pers.

"We zijn veel gebeld door zowel pers als fans of Bill Wyman nu wel of niet aanwezig zou zijn op de dag dat de tentoonstelling van start zou gaan. Slechts enkele dagen ervoor kregen we bericht dat hij graag langs wilde komen.

De AVRO was de hele dag aanwezig met Ad Visser en Hind voor opnamen van hun TV-programma Museumgasten. Zij hadden vorig jaar al laten weten dat zij deze dag graag wilden komen in de hoop dat Wyman aanwezig zou zijn.

Tussen Ad Visser en Wyman was het een rendez-vous. Samen met Hind hebben zij gedrieën de foto's besproken, herinneringen opgehaald en nagetafeld in de 'reminiscentiekeuken'. Verder was TV Gelderland de gelukkige die met het management een afspraak had kunnen maken en hem heeft geïnterviewd.

foto: Christa Balk
Hind, Ad Visser en Bill Wyman

Na het zetten van een handtekening op het introductiebord in de tentoonstelling, vertrok Wyman om 17.30 uur via de zelfde achterdeur naar de kleedkamers van Gigant om daar 's avonds op te treden met zijn Rhythm Kings."

De uitzending van Museumgasten is zaterdag 7 februari om 17.30 uur op Nederland 2.

Wyman Shoots

In de tentoonstelling Wyman Shoots zijn zo'n 50 originele afdrukken te zien. Foto's van bandleden backstage, op ongedwongen wijze vastgelegd op fotocamera door Wyman zelf.

Dertig jaar lang is Wyman bassist geweest bij de beroemdste popgroep ter wereld, The Rolling Stones. Minder bekend is dat hij al vijftig jaar fotografeert. Nog t/m 17 mei 2009 te zien in CODA Museum, Apeldoorn.

De tentoonstelling Wyman Shoots is tot stand gekomen m.m.v. V!ps International Art Galeries, Pauline Stroosnijder en Gigant.

Lees hier eerder nieuws over Bill Wyman op Fotografie.nl.

Ingezonden mededeling
| 27-01-2009
lifestyle