Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Gigantische foto-expositie op de Zuidpool

Het project PROTECT 7-7 van de Antwerpse kunstfotograaf Wim Tellier, die in 2007 de wereld verbaasde met zijn 600m² grote babyfoto in verschillende werelsteden en zelfs op de Santa Monica Pier in Los Angeles, nadert zijn realisatie. Van 26 januari tot en met 6 februari komt een kunstinstallatie van 30.000m², op Antarctica, het koudste continent, te liggen.

PROTECT 7-7 is een uitwerking van Wim Telliers handelsmerk. Het integreren van gigantische foto's in bepaalde omgevingen. Zo worden mega installaties gecreëerd waarvan Wim Tellier luchtopnames maakt.

Poolspecialist Alain Hubert is expeditieleider van deze eerste kunstexpositie ooit op het zevende continent.

Afgelopen jaar realiseerde Wim Tellier foto-opnames over zes continenten. Hij maakte voor elk continent een blow-up. Via een wereldwijd netwerk van driehonderd personen werden 4.500 kinderen gefotografeerd en per continent één oudere zonnende persoon.

De kinderen maakten een kleurentekening op plexi en toonden dit aan Wim Tellier die daarvan een foto maakte. De kinderen hebben een tekening gemaakt rond het thema: "hun dromen en de toekomst van onze planeet".

foto: Wim Tellier
Protect7-7-Oceani

Tellier heeft deze kinderen allemaal laten tekenen op een plexiplaat, omdat hij elk werk een eigen identiteit wou geven. Al deze dromen worden door middel van zes blow-ups samen gebracht. Dit om te benadrukken dat dromen nu eenmaal afhankelijk zijn van elkaar.

PROTECT 7-7 moet uitgroeien tot een wereldwijd meerlagig fotografisch kunstproject, waarin de continenten, de ouderen en de kinderen de werkbasis vormen van een gigantische ideeëncarrousel. De zeven continenten staan voor de aarde, de ouderen staan voor hun "nalatenschap", de 4.500 kinderen staan voor de toekomst en de dromen.

De vereniging van de zes continenten op het zevende continent is als een neutrale plaats gekozen om te benadrukken dat wij met ons allen op dezelfde planeet leven.

De installatie komt op de Zuidpool te liggen voor de Princes Elisabeth Station, die als unieke landmark dient. De immense foto's zijn daar inmiddels aangekomen, na een scheepsreis van twee maanden. Het gewicht van al deze foto's samen is drie ton. Elke foto is 18 gigabyte groot.

De installatie blijft tentoongesteld op Antarctica tussen 26 januari en 6 februari 2009. In april 2009 komt de installatie naar Antwerpen waar ze voor het eerst toegankelijk wordt gemaakt voor het grote publiek en later gaat de installatie naar New York.

Meer info op www.protect77.com waar men een stuk van 80/80 cm van de blow-ups kan kopen. Per verkocht stuk schenkt PROTECT 7-7 een percentage aan de International Polar Foundation.

Redactie
| 26-01-2009
lifestyle