Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Jurering Gelders Nieuwsfoto met Mr. Pieter van Vollenhoven

Vrijdagmiddag 23 januari vond de jurering plaats van de Gelders Nieuwsfoto 2008 bij Foto21 in Bredevoort. De vakjury bestaande uit Gerlo Beernink, Rosa Verhoeve en Laurence Delderfield hebben een voorselectie gemaakt van 30 nominaties voor de Gelders Nieuwsfoto 2008. Onder voorzitterschap van Mr. Pieter van Vollenhoven werd uit deze dertig foto’s de winnaar gekozen.

De winnaar wordt bekend gemaakt op 18 maart in het provinciehuis in Arnhem. Van 31 januari tot en met 15 maart zijn alle 135 ingezonden foto’s te zien bij Foto 21 in Bredevoort. Op twee andere plaatsen in Gelderland zijn in februari en maart de dertig genomineerde foto’s van in totaal zeventien fotografen te zien.

De permanente exposities in Apeldoorn (CODA) en Arnhem (provinciehuis) lopen van 31 januari tot 31 maart.

foto: Theo Kock
Vakjury onder voorzitterschap van Mr. Pieter van Vollenhoven beslist over Gelders Nieuwsfoto 2008.

De genomineerde fotografen zijn:
5 x genomineerd Marcel van den Bergh
3 x genomineerd Luuk van der Lee, Rob Voss
2 x genomineerd Bert Beelen, Broer van den Boom, Flip Franssen, Koen Verheijden , Jan Wamelink
1 x genomineerd Hans Broekhuizen, Ingo Gotz, Laura Heusinkveld, Erik van ’t Hullenaar, Tamara Reijers, Gerard Verschooten, Sacha Wunderink, Leo IJsvelt, Theo van Zwam.

Tevens kan van 4 februari tot 15 maart het publiek een stem uitbrengen op de websites van De Gelderlander en de Stentor en op die manier bepalen welke fotograaf in aanmerking komt voor de Publieksprijs. Gelderse basisscholen worden via een lesbrief nauw bij de verkiezing betrokken. Er komt ook een speciale kinderjury.

Ingezonden mededeling
| 25-01-2009
Boeken algemeen