Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Sigma komt met 18-250 mm zoom

In de klasse superzoomobjectieven was 18-200 bij Sigma het grootste bereik. Nu komt er een 18-250 mm bij. Mét beeldstabilisatie natuurlijk.

Tamron blijft winnaar met het grootste bereik. Eerst met een 18-250 mm zoom, later kwam er nog een 18-270 mm met beeldstabilisatie bij. Maar Sigma doet in deze klasse toch goede zaken.

De 18-200 mm OS (optical stabilisation) is flink wat goedkoper dan de vergelijkbare exemplaren van Nikon en Canon. En wat de Canon-vatting betreft: het duurde lang voordat Canon er zelf een had en de Sigma was tot dat moment de enige in dat bereik mét stabilisatie.

Knots

Het nieuwe Sigma objectief heeft een lichtsterkte van 3,6-6,3, normaal voor deze klasse. Het geeft wel aan dat dit typisch compromis-objectieven zijn. Een optiek met veel zoom kan alleen compact blijven als je de lichtsterkte beperkt houdt.

Dit soort objectieven leveren een kwaliteit die je gezien het zoombereik zeker verrassend mag noemen, al zijn ze optisch beslist niet perfect.

De nieuwe Sigma weegt 630 gram en is 10 cm lang, 8 cm in diameter. Een flinke knots, net als z’n klassegenoten. Bij een compacte reflex als een Eos 1000 moet je echt wel even afwegen of je de combinatie nog wel goed uitgebalanceerd vindt.

Dit objectief wordt geleverd voor Canon, Nikon, Sigma, Sony, Pentax. Bij de laatste twee wordt de beeldstabilisatie vastgezet, omdat deze camera’s hun eigen stabilisatie gebruiken.

Meer info op de website van Sigma Japan.

L. Polder
| 19-01-2009
lifestyle