Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

57 photographs

Geraakt door het vernieuwende van haar werk, beloonde Art Amsterdam de Duitse fotografe Martina Sauter met de Thieme Art Award. In dit boek zijn de fascinerende foto's te zien waarop Sauter oude filmbeelden combineert met andersoortige, verwante realiteiten.

De teksten zijn van Stefanie Kreuzer. Afwisselend in Duits, Engels en Nederlands zijn de meeste foto's voorzien van commentaar.

"De jury werd geraakt door het werk van Martina Sauter dat zijn oorsprong vindt in iconen, hetgeen iets zegt over het medium waarin het kunstwerk is gemaakt. Een medium bovendien waarvan je zou denken dat alle mogelijkheden zijn uitgeput, maar nee, en dàt overtuigde de jury.

De kunstenaar weet een element toe te voegen dat de jury nog niet kende. Door de kiezen voor weliswaar iconen uit de filmgeschiedenis, meer specifiek uit de geschiedenis van de ,Film Noir', maar daaruit nadrukkelijk niet de clichés.

Maar juist die beelden broeien van spanning en raadselachtigheid. En die beelden te combineren met andersoortige, maar verwante realiteiten in een compositie in strak gelid."

Citaat uit het juryrapport.

57 photographs - Martina Sauter
Pagina's: 114
Prijs: € 29,95
Uitgever: Thieme Art
ISBN: 9789078964018

Redactie
| 16-01-2009
Boeken algemeen