Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Prijswinnaars

Nederlandse jongen wint Kids IPC 2008

De 12-jarige Simon van Lierde uit Den Haag heeft de eerste prijs gewonnen in de prestigieuze International Photography Contest for Kids 2008 (Kids IPC) van National Geographic, zo is in Washington bekendgemaakt.

foto: Simon van Lierde

Simon van Lierde eindigde in oktober als eerste in de Nederlandse editie van de National Geographic Junior fotowedstrijd en werd daarmee automatisch genomineerd voor deelname aan de internationale wedstrijd.

Uit de 15.000 inzendingen uit vijftien landen werden in totaal drie winnaars gekozen. De Amerikaanse jury verkoos de foto van Simon van Lierde als beste (categorie Portret). De tweede prijs ging naar Lilla Balajthy uit Hongarije (categorie Dieren) en de derde prijs naar Carolyn Faye Twersky uit de VS (categorie Landschap).

De foto's werden beoordeeld door Melina Bellows (hoofdredacteur van National Geographic Kids USA), Annie Griffiths Belt (fotografe voor National Geographic) en Jay Sumner (Photo Director voor National Geographic Kids USA).

De jury prijst het gevoel dat uit de foto spreekt: "De foto heeft geeft door het licht en de kleuren een interessant/griezelig gevoel'. 'Het is geweldig wanneer iemand zo een moment pakt (...) De foto heeft een echte emotionele lading en dat maakt dat ik er graag langer naar wil kijken."

De prijs voor de winnende foto is een volledig verzorgde reis naar het hoofdkantoor van National Geographic Society in Washington D.C.

Redactie
| 29-12-2008
Boeken algemeen