Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

Inara

Foto's van het Midden-Oosten

Inara is een fotoboek over het Midden-Oosten. Fotograaf Annette Den Ouden fotografeert regelmatig in de conflictgebieden, op zoek naar waarheid en rechtvaardigheid in de wereld zoals die veranderd is na 9/11.

foto: Annette Den Ouden
The Truth, Beirut 2006

Voornamelijk in landen als Iraq, Syrië, Iran, Libanon en Palestina heeft ze willen vastleggen hoe de Westerse politiek op onrechtvaardige wijze haar wil oplegt aan deze landen en hoe sterk hierop gereageerd wordt door het, vaak religieuze, karakter van de lokale bevolking.

Dit nieuwe fotoboek van de documentair fotograaf Annette Den Ouden Inara is reeds op 4 december in Beirut gepresenteerd met een begeleidende fotoexpositie in galerie The Hangar van Umam (Libanees Centrum voor Documentatie en Research), Dahye, Beirut.

De foto's zijn gemaakt met behulp van beurzen van het Fonds van Beeldende Kunsten, Vormgeving en Bouwkunst (FBKVB) in Amsterdam.

De expositie kwam tot stand met de financiële bijdrage van de Nederlandse Ambassade in Beirut. Het boek werd gesubsidieerd door o.a. de Mondriaan Stichting in Amsterdam.

De expositie trok veel bezoekers, pers en televisie en was een dusdanig succes dat deze opnieuw tentoongesteld gaat worden in 2009 in Libanon (Saïda en Tripoli) om daarna verder te reizen naar Syrië (Damascus en Aleppo) en Jordanië (Amman). De exacte data worden in 2009 bekend gemaakt.

foto: Annette den Ouden
Brickbakery, Iraq 2003

Annette Den Ouden studeerde in 1988 af aan de Academie voor Visuele Kunsten in Rotterdam. De helft van het jaar is ze op reis om foto's te maken. Eerder exposeerde ze in het Rijksmuseum in Leiden His land and his people (foto's van Tibet, Ladakh, China and India), het Nationale Foto Instituut (NFI) in Rotterdam a Global Touch (foto's van Zuid-Amerika, Rusland, V.S., Tibet, e.a.), de Melkweg in Amsterdam Silver Horses (foto's van Mongolie, Tibet, Kazakhzstan, Khyrgizia, Uzbekizstan), fotofestival Noorderlicht Dia Salva (foto's van Guatemala, Noord-Mexico and Chiapas), fotofestival Naarden Beautiful freak (foto's van San Francisco) en Best Photo of the Year van de Association of Photographers in Londen.

Haar eerste grote publicatie was A Global Touch. Vele nationale en internatonale kunst- en fotomagazines publiceerden haar werk.

Redactie
| 09-01-2009
Boeken algemeen