Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Eindexamenkandidaten Fotoacademie geslaagd

foto: Kim Mandemaker

Afgelopen vrijdag vond de beoordeling plaats van het eindexamenwerk van de Fotoacademie Amsterdam. De eindexamencommissie was blij verrast met het hoge niveau van het werk van de 24 fotografen. Drie van hen kregen bovendien een cum laude vermelding.

De afgelopen drie jaar hebben de studenten geleerd hun eigen visie en creativiteit te ontwikkelen. Daarnaast kregen zij de technische vaardigheden mee die hun in staat stellen om werk van hoog niveau te maken.

De 24 examinandi toonden onder de naam Hollandse Nieuwe van 12 tot en met 16 december hun afstudeerprojecten in Loods 6 te Amsterdam. Hier vond vrijdag ook de beoordeling van het werk plaats.

De eindexamencommissie bestond uit Heike Gulker (art director Volkskrant Magazine), Philip Jintes (fotograaf en Hollandse Hoogte), Edland Man (fotograaf), Pim Milo (oprichter PANL, publicist) en Danusia Schenke (M-magazine).

Edland Man kwalificeerde het werk van Kim Mandemaker als 'een hoge graad van perfectie in combinatie met styling, visagie en uitlichting’.

De commissie was ook erg onder de indruk van het werk van Maaike Hermes over automutilatie, omdat het haar gelukt was maar liefst 25 mensen op te nemen in haar project over dit beladen onderwerp.

foto: Maaike Hermes

Marc Driessen imponeerde de commissie met zijn bijzondere reportage over mensen die in de ruimtes onder en naast de A10 wonen. Bijzonder was ook zijn aanpak; naast foto’s maakte hij ook een videopresentatie en een making-of.

Een gedeelte van het werk zal van 9 januari tot en met 4 februari te zien zijn in Fotogalerie Fotogram.

Redactie
| 17-12-2008
lifestyle