Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Gratis rondleiding in Foam

Iedere laatste donderdagavond van de maand worden er gratis rondleidingen gegeven in Foam_Fotografiemuseum Amsterdam. In verband met de kerstdagen en Nieuwjaar is de gratis rondleiding één week eerder, op 18 december 2008. De rondleiding gaat door de hoofdtentoonstelling Helen Levitt – In the Street en wordt ook gegeven in Nederlandse Gebarentaal.

foto: © Helen Levitt. Courtesy Laurence Miller Gallery, New York
New York, 1988

Foam presenteert dit najaar een overzichtstentoonstelling van de beroemde Amerikaanse straatfotograaf Helen Levitt (New York, 1913).

Helen Levitt (USA, 1918) toont de dynamiek van het New Yorkse straatleven vanaf 1930 met een bijzondere oog voor de onschuldige en avontuurlijke wereld van spelende kinderen.

Levitt, geïnspireerd door haar mentoren en vrienden Walker Evans en Henri Cartier-Bresson, maakte in de jaren ’40 zwart-wit werk van het leven op de straten van New York. Dit werk zette toon voor een nieuwe documentaire stijl van Amerikaanse fotografie.

Haar foto’s zijn visuele gedichten waarin vorm, kleur en beweging een grote rol spelen.

De tentoonstelling In the Street bevat onder andere kleine series vintage foto’s van contactvellen waarop duidelijk zichtbaar is hoe Levitt zich bewoog op straat en daarbij de choreografie van de mensen om zich heen vastlegde.

Helen Levitt was een pionier op het gebied van kleurenfoto’s. Naast haar bekende zwart-wit foto’s vormen haar beroemde dye-transfers (kleurenfoto’s) dan ook een belangrijk onderdeel van de tentoonstelling.

De rondleiding begint op 18 december om 19.30, zorg dat u op tijd bent.
Voor de rondleiding in Nederlandse Gebarentaal kunt u zich aanmelden via: educatie@foam.nl

Bezoekers betalen de normale entreeprijs en kunnen zich om 19.30 melden bij de balie in Foam. (museumkaart is geldig).

In the Street van Helen Levitt is van 24 oktober t/m 18 januari 2009 te zien in Foam_Fotografiemuseum Amsterdam. Keizersgracht 609 1017 DS Amsterdam. Open dagelijks van 10-18 uur, do/vr van 10-21 uur. Entree: € 7,00 (vanaf 1 januari 2009 €7,50) / info: 020 5516500 / www.foam.nl.

Ingezonden mededeling
| 15-12-2008
lifestyle