Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Prijswinnaars

Prijswinnaars fotowedstrijd Fotografie.nl

Vandaag zijn de winnaars bekend gemaakt van de Fotografie.nl-fotowedstrijd Take it Easy. Amateurs en professionals werden uitgenodigd om met het thema Take it Easy aan de slag te gaan. De eerste prijs, een Nikon D60 met 18-55 mm VR en 55-200 mm VR, is gewonnen door Annelies Verhelst uit Tilburg.

foto: Annelies Verhelst
Eerste prijs: Voorbijgaan
Publieksjury

Via een niet al te strenge voorselectie werden de foto's op de website van Fotografie.nl geplaatst. Uit deze 2200 inzendingen koos de vakjury 24 foto's die anoniem vertoond werden, waarna het lezerspubliek van Fotografie.nl online kon stemmen op de drie favoriete foto's van hun keuze.

De 24 genomineerde inzendingen werden geselecteerd door een professionele jury en werden beoordeeld op hun originaliteit bij de verbeelding van Take it Easy. Daarnaast werd gekeken naar technische kwaliteit.

De jury bestond uit medewerkers van Fotografie.nl: Alex de Smit, fotograaf en hoofdredacteur van Fotografie.nl, Feddo van Gogh, stillevenfotograaf en oud leraar aan de MTS voor Fotografie in Den Haag, tevens auteur voor Fotografie.nl, en Lars Polder, redacteur van Fotografie.nl, schrijver en expert op het gebied van fototechniek.

De winnaars

De bezoekers van Fotografie.nl stemden als volgt:
1e prijs (Nikon D60 met 18-55 mm VR en 55-200 mm VR): Annelies Verhelst, 348 stemmen
2e prijs (HP Photosmart Pro B8850 fotoprinter): Adri Padmos 328, stemmen
3e prijs (Elinchrom D-lite2 studioflitser incl. softbox en DVD): Tilly Meijer, 312 stemmen

foto: Tilly Meijer
Derde prijs: Uitrusten na harde arbeid

‘Voorbijgaan...’

De publieksjury verkoos tot nummer één, met 348 stemmen, de foto van Annelies Verhelst (1988) uit Tilburg, getiteld Voorbijgaan....

foto: Adri Padmos
Tweede prijs: Strandwandeling

Een jonge vrouw die zich ogenschijnlijk niets aan lijkt te trekken van haar omgeving en geheel opgaat in het lezen van een boek onderaan een trap, temidden van de drukte van reizigers rond een vertrekkende tram. ‘Zij laat het voorbijgaan aan zich voorbijgaan’ zegt de winnares zelf over de foto.

De tweede prijs is voor Adri Padmos (1943) uit Renesse met Strandwandeling, gemaakt aan de Schouwse Noordzeekust. ‘In alle jaargetijden en onder alle weersomstandigheden is het strand aantrekkelijk; de frisse zeewind blaast je hoofd helemaal schoon’, zo verklaart de fotograaf de foto.

De derde prijs gaat naar Tilly Meijer (1955) uit Spijkenisse met Uitrusten na harde arbeid; ‘Man en paard aan de voet van de Bromo vulkaan op Java.’

Lees hier meer over Het verhaal achter de winnende foto.

Fotografie.nl start op 23 december 2008 de tweede fotowedstrijd, met als thema Thank God 4 Music.
Iedereen vanaf 18 jaar oud kan zijn foto insturen, sluitdatum 23 maart 2009.

Redactie
| 08-12-2008
lifestyle