Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Nederlands Fotomuseum 13 december

Zaterdag 13 december 2008 belooft een bijzondere dag te worden in het Nederlands Fotomuseum. Een dag waarop aandacht is voor alle tentoonstellingen.

foto: (c) Oscar van Alpen / Nederlands Fotomuseum
Still uit De Oorlogen

De nieuwe tentoonstelling Questioning History. De verbeelding van het verleden met werk van negentien gerenommeerde internationale kunstenaars; de installatie De Oorlogen van Oscar van Alphen en twee nieuwe collectieaanwinsten De collectie Andy Warhol van Loodwicks Press Images en Any Resemblance to Existing Persons is Purely Coincidental - Stories of Mr. Wood van Martine Stig en Vanessa van Dam.

14.00 - 15.00 uur Meet & Greet de kunstenaars van Questioning History

In deze tentoonstelling onderzoeken zij in uiteenlopende video- en filminstallaties, sculpturen en fotoseries welke factoren van invloed zijn op ons historisch bewustzijn. De tentoonstelling bevat speciaal voor de gelegenheid gemaakt werk van Michael Blum, Gert Jan Kocken, Joachim Koester en Roy Villevoye & Jan Dietvorst. Bij de tentoonstelling verschijnt een Engelstalige essaybundel.

15.00 - 16.00 uur Presentatie van de monografie van Oscar van Alphen

Deel 14 uit de serie Monografieën van Nederlandse fotografen van Focus Publishing en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Frits Gierstberg, hoofd tentoonstellingen en auteur van deze monografie, geeft een introductie op De Oorlogen, waarvan momenteel in het museum de door Paradox geproduceerde 'remake’ te zien is.

foto: (c) Luc Delahaye
132nd Ordinary Meeting of the Conference. Uit: Questioning History.

16.00 - 17.00 uur Rondetafelgesprek over Questioning History

Onder leiding van Valentijn Byvanck, directeur Zeeuws Museum en toekomstig Nationaal Historisch Museum, met aan tafel de kunstenaars Vid Ingelevics, Michael Blum, Gert Jan Kocken, Susanne Kriemann, Roy Villevoye & Jan Dietvorst en gastcurator Frank van der Stok.

Neem gerust kinderen mee want de knutselspullen liggen weer klaar.

Ingezonden mededeling
| 04-12-2008
lifestyle