Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Prijswinnaars

Prijswinnaars Maand van de Fotografie

De maand november stond in Gouda in het teken van de fotografie. Op zondag 30 november op de feestelijke afsluiting van de Maand van de Fotografie ontving Suzanne Middelberg de Stadsprijs van de stad Gouda voor haar fotoserie Dierbaar verlies.

foto: Suzanne Middelberg
Uit: Dierbaar verlies

De Haagse fotografe ontving als prijs een stalen object, uit het atelier van Menno Meijer gemaakt door Jantien van den Broek.

Het bestuur van de Stichting Maand van de Fotografie koos unaniem voor de inzending van Suzanne Middelberg vanwege 'de perfecte techniek en de intense zeggingskracht van de portretten'.

De fotografe gaat in de serie Dierbaar verlies op zoek naar subtiele maar veelzeggende nuances in expressie en lichaamstaal. Daarbij houdt de geportretteerde een voorwerp in de handen dat het verlies van de persoon symboliseert.

De nauwe, op vertrouwen gebaseerde, samenwerking die met de geportretteerde ontstaat vormt voor Suzanne de basis om deze foto's de emotie mee te geven die ze volgens haar moeten hebben.

Drie foto's uit de serie Dierbaar verdriet zijn nog tot en met 28 december te zien in de expositie Licht in galerie De Hollandsche Maagd aan de Oosthaven 28 in Gouda.

De Goudse fotografe Iris Loonen is de winnares geworden van de eerste MvdF-award, een kunstwerk van Kees Hendriks. De jury bestaande uit Janny Eskens (AD), John Stel (Galerie Honingen) en Dies Groot (fotograaf en galeriehouder in Woerden) roemde zowel haar ideeën als de perfecte uitwerking daarvan.

foto: Arjan Koetsier
Best ingezonden amateurfoto MvdF Gouda

Loonen verraste bijvoorbeeld met haar verbeelding van spreekwoorden, waarbij humor en kunst op een verantwoorde wijze samengaan. Zij maakt geen gebruik van fotobewerkingsprogramma's, maar ensceneert alles.

De publieksprijs voor de best ingezonden amateurfoto is gewonnen door Arjan Koetsier.

Meer info over de Maand van de Fotografie in Gouda in het Nieuws.

Redactie
| 03-12-2008
lifestyle