Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Fotografe Ilvy Njiokiktjien exposeert in Domstad

De Utrechtse fotografe Ilvy Njiokiktjien reisde in zeven maanden van het Zuid-Afrikaanse Kaapstad naar de Nederlandse Domstad en won met de foto’s van deze reis twee prestigieuze prijzen.

De winnende foto’s zijn te zien in een expositie in het stadhuis, evenals de resultaten van Njiokiktjiens fotoproject Picture Your Life en haar vrije werk.

Van september 2007 tot april 2008 trok Njiokiktjien (1984) in een twintig jaar oude LandCruiser door twintig landen en legde in totaal zo’n 30.000 kilometer af. Ze legde de reis van Kaapstad tot Domstad fotografisch vast.

Met deze reportage won Njiokiktjien niet alleen de eerste prijs van de National Geographic Fotowedstrijd 2008 maar ook de prestigieuze Canonprijs 2007, onderdeel van de Zilveren Camera.

De prijs, een dure camera, werd later door Theo Maassen kapot gegooid tijdens een van zijn voorstellingen.

foto: Ilvy Njiokiktjien
Winnende foto Zilveren Camera 2007 Canonprijs

Het fotoproject van Njiokiktjien Picture Your Life laat de schoonheid van Afrika van binnenuit zien. De fotografe deelde in elk land digitale camera’s uit aan gewone mensen met een bijzonder verhaal.

‘Breng je alledaagse leven in beeld’, gaf ze als opdracht mee aan deze kersverse fotografen - die vaak zelfs nog nooit een fototoestel hadden gezien.

De tentoonstelling Van Kaapstad tot Domstad is gratis toegankelijk en gedurende de openingstijden van het stadhuis (Korte Minrebroederstraat 2 in Utrecht) van woensdag 3 december tot en met woensdag 24 december te zien.

Meer informatie over de National Geographic Fotowedstrijd 2008 in het Nieuws.

Meer informatie over Ilvy Njiokiktjien op www.imagesbyilvy.com.

Redactie
| 27-11-2008
lifestyle