Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

De beste persfoto van 2008

Zilveren Camera fotowedstrijd geopend

Alle Nederlandse fotojournalisten en buitenlandse fotografen die in Nederland werkzaam zijn, kunnen van 10 november tot en met 21 december middernacht via de website van de Zilveren Camera werk inzenden om zo mee te dingen naar de Zilveren Camera voor beste nieuwsfoto van het jaar 2008. De foto’s moeten na 31 december 2007 en vóór 1 januari 2009 zijn gemaakt.

foto: Martijn Beekman
Winnaar Zilveren Camera 2007

Een vakjury beslist in de voorrondes welke van alle ingezonden foto’s de plaatsen één tot en met drie in een bepaalde categorie bezetten. Vervolgens wordt op 18 januari in het Fotomuseum Den Haag uit deze foto’s door de juryvoorzitters van de verschillende categorieën de beste nieuwsfoto van 2008 gekozen.

De naam van de winnaar zal daarna wereldkundig worden gemaakt tijdens de feestelijke bijeenkomst in het Fotomuseum Den Haag, die wordt gepresenteerd door cabaretier en televisiepersoonlijkheid Wilfried de Jong.

Naast de jubileumeditie van deze prestigieuze prijs worden ook twee oeuvreprijzen uitgereikt: de Nieuwspoort Fotojournalist van het Jaar en de Canonprijs voor fotojournalisten tot dertig jaar.

De eerste Zilveren Camera werd uitgereikt in 1949 door de Nederlandse Vereniging van Fotojournalisten (NVF) en had tot doel om door middel van de competitie de kwaliteit van het werk van de eigen leden te verbeteren.

In 1955 kwam World Press Photo voort uit de Zilveren Camera als internationale variant op deze prijs. Inmiddels is de Zilveren Camera de meest prestigieuze prijs voor fotojournalisten in Nederland en de foto’s van winnaars uit het verleden staan op ieders netvlies gebrand.

Meer informatie over inzenden en algemene voorwaarden zijn te vinden op de website van de Zilveren Camera. Binnenkort verschijnt een persbericht met meer informatie over de uitreiking en de viering van zestig jaar Zilveren Camera.

Ingezonden mededeling
| 18-11-2008
lifestyle