Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Fotomania

Een middag vol demonstraties en workshops

Naar een andere wereld reizen in 3D met historische en hedendaagse stereofoto’s, uw eigen oude foto’s door een fotorestaurateur laten beoordelen, of een snelcursus fotograferen met de mobiele telefoon. Tijdens ‘Fotomania’ in Teylers Museum op zondag 16 november aanstaande, kunnen fotoliefhebbers hun hart ophalen. Drie experts in de fotografie geven bezoekers een kijkje in hun specialisme.

Reisfoto

Verzamelaar Wim van Keulen vertelt over de 19e eeuwse fotografie en laat geïnteresseerden in enkele van zijn unieke stereoscopen kijken.

Clara von Waldthausen, een van de weinige fotorestauratoren die Nederland kent, demonstreert de knepen van haar vak en geeft gasten van Teylers Museum inzicht in de restauratiemogelijkheden van hun eigen oude foto’s.

Fotograaf en schrijver Peter de Ruiter biedt twee minicursussen op het gebied van digitale fotografie en fotograferen met de mobiele telefoon.

Fotomania vindt plaats ter gelegenheid van de tentoonstelling Fotopioniers op wereldreis, die Teylers Museum in samenwerking met het Rijksmuseum organiseert.

De unieke negentiende eeuwse foto’s uit het Rijksmuseum geven, gecombineerd met historische fotoboeken en albums van Teylers Museum een niet eerder getoond overzicht uit een tijd dat zowel verre reizen als fotografie nog avontuurlijke en omslachtige ondernemingen waren.

foto: Henri Béchard
Nis in de Sultan Hasan-moskee, Caïro, Egypte, ca. 1875-1887

Op de tentoonstelling is ook een aantal historische camera’s te zien, die een indruk geven van de benodigde apparatuur van de fotopioniers.

Met series stereofoto's in het historische Kaiserpanorama en andere kijkkasten kunnen bezoekers voor even in 3D naar Amerika of Japan reizen en de opening van het Suezkanaal in 1869 herbeleven.

Tijdens deze tentoonstelling wordt een aantal activiteiten op zondagmiddag georganiseerd, waarvan Fotomania de tweede is.

De derde en laatste zondag is op 14 december met een lezing van Kadir van Lohuizen (onder voorbehoud), fotojournalist en o.a. winnaar van de Zilveren Camera in 1994, 1997, 2001.

Ook in 2008 wordt er nog volop gepionierd in de fotowereld. Hoor uit eerste hand van een van Nederlands bekendste fotojournalisten welke ontberingen fotografen anno 2008 moeten doorstaan.

Fotomania begint zondag 16 november om 13.00 uur en eindigt om 16.00 uur. De demonstraties en workshops zijn gratis voor bezoekers van Teylers Museum. Reserveren is niet nodig (maar let wel: vol = vol).

Ingezonden mededeling
| 06-11-2008
lifestyle