Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

RAW - voor de betere fotograaf

Raw - voor de betere fotograaf focust op een fase tussen het opnemen zelf en de beeldbewerking of - manipulatie die voor zowel veeleisende amateurs als professionele fotografen belangrijk is. Het gaat over de omzetting of conversie van foto's die in het raw-formaat opgenomen zijn naar afbeeldingen in een standaardformaat als TIFF of JPEG.

Iedereen met een DSLR of een andere geavanceerde camera die foto's kan bewaren in raw wordt in dit boek geadviseerd de foto's op te nemen in dat ene formaat, omdat daarmee de hoogste kwaliteit foto's gemaakt kunnen worden op een camera.

In dit boek is de aandacht vooral gericht op het proces van de raw-conversie: waarop gelet moet worden bij een raw-opname, hoe de bestanden voorbereid moeten worden op een conversie en hoe een werkflow of procedure efficiënt opgezet kan worden voor de omzetting als onderdeel van het totale afbeeldingsproces.

Er wordt niet al te diep ingegaan op de bewerking van foto's in Photoshop, maar wel komen sommige fotocorrecties aan de orde die ofwel in de camera doorgevoerd kunnen worden, ofwel in de raw-converter, of wellicht later in Photoshop.

De auteurs stellen een welbeproefde workflow voor die de kwaliteit van een productie verbetert en zorgt voor tijdbesparing doordat kostbaar persoonlijk onderzoek vermeden wordt.

Dit boek is niet bedoeld om de handleiding bij een programma te vervangen. In plaats daarvan biedt het een overzicht met tips en aanbevelingen die helpen om een eigen workflow op te zetten en aan te passen aan persoonlijke voorkeuren.

Het is nogal technisch en behandelt veel aspecten van allerlei programma's en technieken. Verder een mooi geïlustreerde gids met heldere uitleg die afgewisseld wordt met voorbeelden.

Het behandelt de meest populaire Raw-converteerprogramma's en toont hoe je er de beste resultaten mee kunt bereiken. Aan de orde komen Adobe camera Raw, Bibble, Silkypix Developer Studio 3.0, Lightroom, Capture One, Nikon Capture, Canon Digital Photo Professional.

Uit de inhoud

• Technieken om een digitale camera te kalibreren om met Raw te werken
• De beste resultaten met de beste Raw-converteerprogramma's
• Tips rond hoe kleurenfoto's te converteren naar zwartwit
• Basiskleurenmanagement en batch processing
• Silkypix en Adobe's Lightroom

Over de auteurs

Uwe Steinmueller is sinds 1973 fotograaf en stelt zijn werk sinds 1978 wereldwijd tentoon. In 1999 lanceerde hij het webmagazine Digital Outback Photo, dat vier miljoen bezoekers per jaar haalt. Hij focust momenteel op digitale werkflow, raw-bestandsverwerking en het afdrukproces.
Jürgen Gulbins schreef al meer dan 25 boeken over digitale fotografie en computers. Hij geeft workshops over Adobe Photoshop, digitale fotografie en kleurmanagement.

RAW - voor de betere fotograaf - Uwe Steinmueller/Jürgen Gulbins
Pagina's: 240
Prijs: € 39,95
Uitgever: Easy Computing
ISBN: 9789045644905

Redactie
| 30-10-2008
lifestyle