Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Maand van de Fotografie in Gouda

Gouda staat november 2008 in het teken van fotografie. De Maand van de Fotografie biedt lokale/regionale en nationale, bekende en minder bekende fotografen en kunstenaars die met fotografische technieken werken, een unieke kans hun werk te presenteren.

foto: Annuska Steixner
Het Afscheidsboeket

Daarvoor wordt een fotografie route uitgestippeld langs diverse locaties in de karakteristieke binnenstad van Gouda. Op iedere locatie is steeds een aantal werken te zien van een of meer deelnemers.

De Maand van de Fotografie wil een ontmoetingsplaats zijn, waar iedereen die affiniteit heeft met fotografie een representatieve indruk krijgt van wat er zich vandaag de dag op fotografisch gebied afspeelt in de regio.

Op zestien locaties in Gouda laten 25 fotografen hun werk zien. Bekende namen zoals Ann Petterson, Dennis A-Tjak, Elizabeth Koning, Judith Ivens, Hermen Buurman etc. zijn van de partij. Ook zijn er diverse workshops om aan mee te doen, films te bekijken en er wordt een echte glamour fotoshoot gehouden.

Joop van Tellingen geeft het startsein voor de manifestatie door op 1 november de Maand van de Fotografie om 15.00 uur feestelijk te openen.

De Nederlandse societyfotograaf zal vertellen over zijn effectieve manier van fotograferen. Hij wil daarmee een inspirerende kijk in zijn wereld van de fotografie bieden.

De ene fotograaf construeert in zijn foto’s een niet bestaande werkelijkheid, de ander zoekt meer een indivuele benadering en een indringende sfeer. Het grensgebied tussen realiteit en fictie speelt voor veel fotografen een grote rol.

Bij Annuska Steixner (foto boven) zijn mythische verhalen en de 17e eeuwse schilderkunst een raamwerk om een gebeurtenis uit haar persoonlijke omgeving en leefwereld vorm te geven.

Bijzonder is de tentoonstelling Adam & Ewald, het werk van de niet onomstreden fotograaf Sooreh Hera, en Wouter Jansen (Wouter fotografeert mensen die zijn opgenomen in een gesloten inrichting) in Museum Gouda.

foto: Hermen Buurman
Tango Nuevo

De MvdF is in haar organisatie een initiatief van Goudse kunstenaars, fotografen en galeriehouders in samenwerking met de Firma van Drie, Museum Gouda en Stichting Kunstuitleen Gouda.

Sinds 1994 bestaat de Maand van de Fotografie in Gouda, waaronder ook tijdelijk onder de naam Goudslicht. Sinds 2006 bestaat de MvdF in haar huidige vorm.

Kijk op www.maandvandefotografie voor meer informatie.

De brochure is bij de VVV, diverse openbare publieksruimtes en horecagelegenheden te verkrijgen.

Redactie
| 27-10-2008
lifestyle